Bästa laddhybriderna 2023

Laddhybrid

Det finns flera anledningar till varför det kan vara en god idé att investera i en laddhybrid för 2023. Experterna är eniga om att förbränningsmotorns tid snart är över, men genom att kombinera den med kraften från ett bilbatteri kan förbränningsmotorn fortfarande komma till stor användning. Med en laddhybrid får du helt enkelt det bästa från två världar.

År 2030 kan hela 100 % av Sveriges nybilsförsäljning bestå av just elbilar och laddhybrider. Allt fler biltillverkare går nu samman för att ta bort de fossildrivna bilarna helt och hållet, vilket lämmar större utrymme för elbilen och laddhybriden att ta plats. Är du intresserad av att köpa en ny bil i framtiden kommer en laddhybrid eller elbil således att vara en självklarhet, men fram till dess har du fortfarande möjlighet att välja. Värnar du om miljön och vill ha en så bekväm körupplevelse som möjligt är laddhybriden dock ändå det bästa valet här och nu. Här nedan listar vi de bästa laddhybriderna för 2023 i småbils- och mellanklassen.

Topp 5 laddhybrider 2023

När du ska välja en renodlad elbil är räckvidd och batteritid något som är viktigt att ha i åtanke. Däremot slipper du tänka på de komponenter och egenskaper som bara kommer med fossildrivna bilar. Väljer du däremot en laddhybrid behöver du tänka på båda sidorna av myntet. Du behöver se till de fördelar och egenskaper som du vill ha från en fossildriven bil, såväl som de egenskaper som är viktiga hos elbilen.

1. BMW 330e

BMW 330e laddhybrid

BMW 330e är en av de bästa och mest uppskattade laddhybriderna på marknaden. Med den här laddhybrider får du en fulländad allroundbil som passar lika bra för dig som är singel som för den mindre familjen. Bilen har en mycket snygg och modern design, samtidigt som den håller en hög standard på alla fronter.

BMW 330e är utrustad med en laddhybridmotor på 292 hästkrafter och en räckvidd på 60 km. Det innebär att du kan fortsätta köra i 60 km till efter det att din bil behöver tankas med drivmedel. Koldioxidutsläppet ligger dessutom lågt på 32 g/km.

Batterikapacitet: 12kWh
Cirkapris: 541 300 kr

2. Volvo XC60 Recharge

Volvo XC60 Recharge laddhybrid

Volvo XC60 Recharge är en stor och kraftfull SUV som passar för dig som behöver extra mycket utrymme och som vill ha en bil som är extremt säker. Den här bilen har nämligen kammat hem många bäst i test, just på grund av den stora säkerheten som bilen erbjuder.

Volvo XC60 Recharge har en tankvolym på 70 liter och uppnår 257 kW i hästkrafter. Maxhastigheten ligger dessutom på 180, vilket är i den högre klassen för den här typen av fordon. Även här får du en lång och bra räckvidd på 78 km om du enbart använder dig av elen.

Batterikapacitet:18,8 kWh
Cirkapris: 609 900 kr

3. Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Toyota RAV4 laddhybrid

Det som får Toyota RAV4 Plug-in Hybrid att sticka ut ur mängden är den imponerande räckvidden. Den här bilen passar för dig som vill kunna åka långa sträckor, utan att behöva stanna och tanka eller ladda hela tiden. På ett fulladdat batteri kan du ta dig hela 75 km utan några problem.

Om du sedan kombinerar detta med den kraftfulla förbränningsmotorn har du ett bil med fantastiska köregenskaper och 225 kW i hästkrafter. Något vi gillar extra mycket är det konkurrenskraftiga priset. Även Toyota RAV4 Plug-in Hybrid kostar en hel del ligger den fortfarande i en bra prisklass för en nybil.

Batterikapacitet: 18,1 kWh
Cirkapris: 530 000 kr

4. Mercedes C300e

Mercedes C300e laddhybrid

Det finns flera saker som är viktigt att ha i åtanke när du ska köpa dig en laddhybrid. Vad som är prio för dig kan bara du avgöra, men många lägger stor vikt på att bilen ska vara så bekväm och tyst som möjligt. Mercedes C300e är en laddhybrid som uppfyller båda dessa krav med bravur. Har du höga krav på bekvämlighet och tyst kupé är detta helt klart valet för dig.

Mercedes C300e är en riktigt snygg och elegant bil som utstrålar lyx. Den har också en räckvidd på hela 10 mil med endast elbatteriet som hjälp och går snabbt och smidigt att ladda. Många vittnar dock om ett mer begränsat benutrymme vid förarplatsen.

Batterikapacitet: 25,4 kWh
Cirkapris: 602 900 kr

5. Ford Kuga Plug-in Hybrid

Ford Kuga laddhybrid

Ford Kuga Plug-in Hybrid är ett bra alternativ för dig som söker en laddhybrid till ett lite vettigare pris. Både laddhybrider och elbilar är idag mycket kostsamma och även om du får tillbaka pengarna i det långa loppet kan inköpspriset fortfarande kännas övermäktigt. Ford Kuga Plug-in Hybrid är således mycket bil, med bra egenskaper, till ett bra pris.

Ford Kuga Plug-in Hybrid är en mycket högkvalitativ SUV som passar för den mindre familjen.
Räckvidden för bilens elbatteri ligger på 56 km och detta är således kombinerat med en 2,5-liters bensinmotor. Tillsammans får du en kombinerad effekt på 225 hästkrafter.

Batterikapacitet: 14,4 kWh
Cirkapris: 542 700 kr

Vilken laddhybrid är bäst för 2023?

Vilken laddhybrid som passar dig bäst kan bara du bestämma och därför måste du utgå från dina egna behov och önskemål. Titta på räckvidden för att se att den klarar av den typen av körning som du främst använder bilen till, men titta också på priset, förbrukningen, bensinmotorns storlek och bekvämligheten. Det är viktigt att du väljer en bil som kommer att ta dig från plats A till plats B på ett tryggt och säker sätt, men bilen ska också falla dig visuellt i smaken.

Alla bilar som är med i detta test har legat på topplistan även under 2022. Därför är det inte konstigt att de fortfarande är mycket populära och uppskattade under 2023. Det här året förväntas dock ett flertal nya modeller komma ut på marknaden, men om de kan slå dessa laddhybrider är det fortfarande ingen som vet. Att testa laddhybrider innebär inte bara att titta på tekniska specifikationer om jämföra dessa mot varandra, utan körupplevelse och bekvämlighet är av minst lika stor betydelse. Se därför till att du alltid testkör laddhybriden innan du väljer att ta med den hem från bilhandlaren.

Varukorg