Laddboxar för bostadsrättsföreningar

Vill ni kunna erbjuda laddning av elbilar i din bostadsrättsförening eller samfällighet? Vi hjälper er hela vägen från planering och utförande till kundservice och betallösningar.

Fler vill kunna ladda elbil i sin BRF

Skiftet från fossilbilar till elbilar går i rasande fart och dina medlemmar kommer efterfråga laddboxar i garage och på parkeringar inom en snar framtid om det inte redan efterfrågas. Det kanske är därför du redan hittat hit. Oavsett är du välkommen hit och du skall veta att vi kommer att hjälpa er med detta på bästa möjliga sätt.

Laddboxar BRF

Enkel och skalbar elbilsladdning

När vi hjälper er med elbilsladdning vid er parkering kommer vi se till så att installationen är framtidssäker, skalbar och säker. På så vis kan ni lägga till fler laddboxar i takt med att behovet ökar, utan att säkringarna går. 

Vi bistår med allt från platsbesök, konsultation och offert till administration av bidragsansökan, installation samt betalningslösningar. Enkelt och heltäckande, som det skall vara. Betalningslösningarna vi tillhandahåller tillåter er att få tillbaka pengarna för installationen. Hör av dig så berättar vi mer! 

Bidrag för bostadsrättsföreningar

När vi installerar laddboxar vid din bostadsrättsförening finns det ett bidrag från Naturvårdsverket att söka. Med hjälp av det statliga bidraget återbetalas upp till 50 procent av de bidragsberättigade kostnaderna. Maximalt kommer 15 000 kronor per laddningspunkt att delas ut. Denna bidragsprocess hjälper vi på Laddboxbolaget till med. Heltäckande som sagt ⚡

Betalar medlemmarna för sina laddboxinstallationer själva kommer deras kostnader att täckas upp till 50 procent av avdraget för grön teknik. Detta avdrag ansöker Laddboxbolaget om från Skatteverket efter att installationen genomförts och medlemmens avdrag görs innan fakturan skickas. Hör av dig så berättar vi hur vi kan hjälpa er förening på bästa sätt.

Så går ni tillväga för att installera laddboxar i er bostadsrättsförening

Att installera laddboxar i sin bostadsrättsförening kan kännas komplicerat i början. Därför har vi sammanfattat alla steg i vår process.

 • Första samtalet med laddboxbolaget

  När ni först börjar planera för installation av laddboxar i er BRF är det bra att ringa oss och lyfta era förutsättningar för att bilda en uppfattning tidigt i processen.

 • Planera för framtiden

  Baserat på vårt samtal kan ni planera för en prisvärd installation tillsammans med din styrelse. Under detta stadie är det bra att besvara nedan frågor.

  Hur betalar medlemmen och hur får ni tillbaka installationskostnaden?
  Bostadsrättsföreningar som installerat laddboxar åt sina medlemmar höjer oftast parkeringsavgiften för att betala av kostnaden för installationen.

  Elförbrukningen ökar i samband med elbilsladdning. Denna kostnad kan fördelas på medlemmarna i form av en fast månadskostnad, erbjudas gratis eller betalas individuellt baserat på hur mycket varje medlem förbrukat. 

  Finansiering av laddboxar?
  För att finansiera laddboxar till BRF kan det behövas ett lån. Starta diskussionen i tid med er bank för att kunna erbjuda era medlemmar elbilsladdning så snart som möjligt. Önskar ni förslag på finansiering har vi färdiga samarbeten kring detta.

 • Fyll i vår enkät om era förutsättningar

  Laddboxbolaget har tagit fram en enkät för att fastställa vilken helhetslösning som passar för just er. I enkäten besvaras frågor kring förutsättningar på plats, önskemål kring användarvänlighet, betallösningar och administration.

  Samla in svar från så många som möjligt i föreningen.

 • Platsbesök

  När ni svarat på alla frågor i enkäten kommer vår elektriker att boka in ett platsbesök med er. Under platsbesöket granskas befintlig infrastruktur, parkeringsplatsen måttas och ni har möjlighet att ställa frågor kring just kabeldragning, Internetuppkoppling och kapacitet.

  När frågor kring betallösningar eller laddboxar dyker upp är ni varmt välkomna att kontakta oss på Laddboxbolaget.

 • Offert

  Efter platsbesöket är genomfört har vi alla uppgifter för att ge er en helhetslösning skräddarsydd efter era förutsättningar och önskemål.

  I offerten presenteras:

  Laddbox
  Val av laddbox baseras på era förutsättningar på plats, önskemål kring betallösningar, administration och användarvänlighet samt om ni prioriterar en prisvärd första installation eller önskar en flexibel lösning som enkelt kan byggas ut när behovet ökar.

  Installation
  Installationen som offereras är baserad på de överenskommelser ni har med elektrikern.

  Betallösning
  Efterfrågas betallösning kommer den presenteras i offerten. Betallösningen anpassas efter era behov och förutsättningar.

  Serviceavtal
  För att ha en driftsäker anläggning erbjuder vi serviceavtal på våra installationer. Även dessa justeras så ni får det ni söker.

  Effektkalkyl
  Laddboxbolaget har byggt en kalkyl som presenteras i er offert som motiverar den lösning vi valt. Med denna kalkyl kan stora abonnemangs och installationskostnader undvikas med hjälp av smart lastbalansering och schemaläggning.

Ansökan om bidrag från Naturvårdsverket

Så fort ni fått offerten kan ni ansöka om ett preliminärt godkännande av bidrag hos Naturvårdsverket. Detta kan göras efter installation om medlemmarna i er BRF efterfrågar elbilsladdning omgående. Det kan förekomma långa handläggningstider då efterfrågan på denna tjänst är hög.

Vi hjälper er att komma igång!

Slå oss en signal på 076 022 92 42 eller fyll i dina uppgifter så får du höra mer om hur vi kan hjälpa dig och din bostadsrättsförening!
  kundsupport person
  Varukorg