laddstolpar brf

Laddstolpar för bostadsrättsföreningar

Vill ni kunna erbjuda laddning av elbilar i din bostadsrättsförening eller samfällighet? Vi hjälper er hela vägen från planering och utförande till kundservice och betallösningar.

Fler vill ha tillgång till laddbox i sin BRF

Skiftet från fossilbilar till elbilar går i rasande fart och dina medlemmar kommer efterfråga laddboxar i garage och på parkeringar inom en snar framtid om det inte redan efterfrågas. Det kanske är därför du redan hittat hit. Oavsett är du välkommen hit och du skall veta att vi kommer att hjälpa er med detta på bästa möjliga sätt.

laddboxar bostadsrättsförening

Enkelt och skalbart – Bygg ut med fler laddboxar

När vi hjälper er med laddstolpar vid er parkering kommer vi se till så att installationen är framtidssäker, skalbar och säker. På så vis kan ni lägga till fler laddboxar i takt med att behovet ökar, utan att säkringarna går. 

Vi bistår med allt från konsultation och offert till administration av bidragsansökan, installation samt betalningslösningar. Enkelt och heltäckande, som det skall vara. Betalningslösningarna vi tillhandahåller tillåter er att få tillbaka pengarna för installationen. Hör av dig så berättar vi mer! 

Budgetkalkyl och offert

Laddboxar på vägg
Laddboxar på befintlig stolpe
Totalkostnad efter bidrag
Kostnad per laddbox
Priset är inklusive moms, efter bidrag från Naturvårdsverket. Kalkylen är beräknad på ett laddsystem med Zaptec Pro och en standardiserad installation med:
– Laddbox
– Installation
– 5 meter kabel
– Lastbalansering
– Router med Internetuppkoppling
– Betallösning 5 år
– Serviceavtal 5 år


  Antal laddboxar på vägg: 10
  Antal laddboxar på befintlig stolpe: 0

  Offerten skickas till er inom 5 arbetsdagar.

  Som BRF får ni bidrag för att installera laddstolpar

  När vi installerar laddstolpar vid din bostadsrättsförening finns det ett bidrag från Naturvårdsverket att söka. Med hjälp av det statliga bidraget återbetalas upp till 50 procent av de bidragsberättigade kostnaderna. Maximalt kommer 15 000 kronor per laddningspunkt att delas ut. Denna bidragsprocess hjälper vi på Laddboxbolaget till med. Heltäckande som sagt ⚡

  Betalar medlemmarna för installation av laddbox själva kommer deras kostnader att täckas upp till 50 procent av avdraget för grön teknik. Detta avdrag ansöker Laddboxbolaget om från Skatteverket efter att installationen genomförts och medlemmens avdrag görs innan fakturan skickas. Hör av dig så berättar vi hur vi kan hjälpa er förening på bästa sätt.

  Så går ni tillväga för att installera laddstolpar i er bostadsrättsförening

  Att installera laddstolpar i sin bostadsrättsförening kan kännas komplicerat i början. Därför har vi sammanfattat alla steg i vår process.

  • Ta reda på era förutsättningar

   När ni först börjar planera för installation av laddstolpar i er BRF är det bra att ta reda på vilka förutsättningar ni har för installationen. Här är några saker att kolla upp.

   – Vilken huvudsäkring har ni?
   – Antal laddare som ska placeras på vägg?
   – Antal laddare som ska placeras på befintlig stolpe? (Det är vanligt att man byter ut gamla motorvärmare mot laddboxar)
   – Har ni rörligt eller fast elavtal?
   – Har användarna samma parkeringsplats eller delas parkeringsplatserna?

  • Planera för framtiden

   När er bostadsrättsförening installerar laddboxar och kan börja erbjuda elbilsladdning till medlemmarna så finns det några saker att fundera över.

   Hur betalar medlemmen och hur får ni tillbaka installationskostnaden?
   Bostadsrättsföreningar som installerat laddboxar åt sina medlemmar höjer oftast parkeringsavgiften för att betala av kostnaden för installationen.

   Elförbrukningen ökar i samband med elbilsladdning. Denna kostnad kan fördelas på medlemmarna i form av en fast månadskostnad, erbjudas gratis eller betalas individuellt baserat på hur mycket varje medlem förbrukat. 

   Finansiering av laddboxar?
   För att finansiera laddboxar till BRF kan det behövas ett lån. Starta diskussionen i tid med er bank för att kunna erbjuda era medlemmar laddstationer så snart som möjligt. Önskar ni förslag på finansiering har vi färdiga samarbeten kring detta.

   Är installationen framtidssäkrad?
   Det är vanligt för bostadsrättsföreningar att börja med ett visst antal laddboxar och sedan bygga ut laddplatser i flera etapper. När ni väljer laddsystem i er bostadsrättsförening så vill ni försäkra er om att laddsystemet kommer vara lätt att bygga ut med fler laddboxar och att det finns tillräcklig kapacitet för att alla medlemmar ska få tillräcklig laddning.

  • Offert

   Fyll i vår budgetkalkyl och skicka med era uppgifter för att få en offert för era behov. Offerten baseras på en standardiserad installation som passar de flesta bostadsrättsföreningar.

   I offerten presenteras:

   Laddbox
   Vi väljer den mest prisvärda och bästa laddboxen på marknaden för era förutsättningar. Laddboxen kommer även ha flexibilitet för olika betallösningar, enkel administration och användarvänlighet. Vi lägger också vikt vid att utbyggnad av befintligt system ska vara enkelt och kostnadseffektivt, så det är lätt att lägga till fler laddboxar i framtiden.

   Installation
   Installationen som offereras är baserad på en standardiserad installation som passar de allra flesta föreningars förutsättningar.

   Betallösning
   Efterfrågas betallösning kommer den presenteras i offerten. Betallösningen anpassas efter era behov och förutsättningar.

   Serviceavtal
   För att ha en driftsäker anläggning erbjuder vi serviceavtal på alla våra installationer.

   Investeringskalkyl
   Kalkylen ger er möjlighet att översiktligt skapa en återbetalningsplan för laddboxinvesteringen.

  • Boka möte för att gå igenom offerten

   Efter att ni har fått offerten bokar ni in ett möte med oss så går vi igenom offerten med er och svarar på alla era frågor.

  Ansökan om bidrag från Naturvårdsverket

  Så fort ni fått offerten kan ni ansöka om ett preliminärt godkännande av bidrag hos Naturvårdsverket. Detta kan göras efter installation om medlemmarna i er BRF efterfrågar laddstolpar omgående. Det kan förekomma långa handläggningstider då efterfrågan på denna tjänst är hög.

  Vi hjälper er att komma igång

  Elbilsladdning i bostadsrättsföreningar kan kännas komplicerat. Vi erbjuder gratis rådgivning för föreningar som vill etablera laddplatser.

  Slå oss en signal på 073 995 31 95 eller fyll i dina uppgifter nedan så hjälper vi dig och din förening.   kundsupport person

   Vanliga frågor om laddstolpar i bostadsrättsförening

   Vad kostar det att installera laddboxar i en bostadsrättsförening?

   I vår budgetkalkyl kan ni beräkna er totalkostnad för installation av laddboxar.

   Hur sköts betalning av laddning?

   När vi hjälper er med elbilsladdning sätter vi upp en betallösning som ser till så ni får rättvis betalning för laddningen. Vi jobbar med två olika betallösningar, Monta och Infometric, där vi väljer den som passar bäst för era behov.

   Vilka laddboxar får vi som bostadsrättsförening?

   Vi jobbar med marknadsledande Zaptec som har den mest populära och mest skräddarsydda laddboxen på marknaden för bostadsrättsföreningar, Zaptec Pro. Den är speciellt utformad för större laddsystem som i bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

   Varukorg