Zaptec Go vs Easee Home – Vilken ska man välja?

Zaptec Go vs Easee Home

På marknaden finns det många bra laddboxar att välja mellan, men två modeller som utmärkt sig lite extra är Zaptec Go och Easee Home. Dessa laddboxar kommer inte bara från kända tillverkare, utan är också högkvalitativa, effektiva och har en lång garanti. Laddboxarna är också kostnadseffektiva om man jämför med många andra modeller på marknaden. Här kommer vi att titta närmare på laddboxarna för att se vilken som är den absolut bästa och vilken du bör satsa dina pengar på.

⚠️ Easee har fått försäljningsförbud av Elsäkerhetsverket

2023-03-15 meddelade Elsäkerhetsverket att de belagt Easee Home och Easee Charge med försäljningsförbud. Läs mer om förbudet för Easee

Zaptec eller Easee – Ett val mellan två snarlika laddboxar

Zaptec Go och Easee Home är två av våra mest populära laddboxar för hemmaladdning, som också har väldigt många likheter. Båda är tillverkade i Norge som är världens mognaste elbilsmarknad. Båda är också fullmatade med bra funktioner för elbilsladdning och väldigt prisvärda. Med flexibelt uttag, gratis 4G, 5 års garanti, 22 kW laddeffekt och billiga jämfört med andra laddboxar på marknaden är båda två väldigt populära alternativ.

Många av våra kunder står tillslut i valet mellan Easee Home eller Zaptec Go, när de ska välja laddbox. Här kommer vi att titta närmare på laddboxarna för att se vilken som är den absolut bästa och vilken du bör satsa dina pengar på.

Zaptec Go

Zaptec Go är en mycket snygg och högteknologisk laddbox som passar för dig som söker många praktiska och avancerade funktioner. Laddboxen är lätt och smidig i sin design med jordnära färger. Det gör att den passar sig ypperligt för dig som vill ha en laddbox som är mer diskret och som inte drar alldeles för mycket uppmärksamhet till sig. När det kommer till säkerhet har Zaptec Go dessutom vunnit ett flertal utmärkelser, bland annat för “Marknadens säkraste laddbox 2022” av norska NAF (Norges Automobil-Forbund).

Tryggheten sitter dock inte enbart i laddfunktionen, utan även i den RFID/NFC-läsare som laddboxen har. Tack vare denna finns det möjlighet för dig att låsa din laddare, vilket i sin tur minskar risken för att den ska bli stulen. Om du inte har laddaren installerad inomhus, t.ex. i garaget, är detta nästan ett måste.

Easee Home

Easee Home har varit den i särklass populäraste laddboxen för hemmaladdning senaste åren. Precis som Zaptec är Easee Home mycket trygg och säker att använda sig av, samtidigt som den är en aning mer estetisk när det kommer till design. För att du ska kunna ladda så snabbt och smart som möjligt har Easee Home även utrustats med en touchknapp som gör att du manuellt kan starta och stoppa ladndingen efter behov.

Zaptec vs Easee – En jämförelse

På pappret är det inte så mycket som skiljer dessa laddboxar. Här ser du en genomgång av specifikationerna.

Easee HomeZaptec Go
KontaktUttagUttag
Maximal laddeffekt22 kW22 kW
Dynamisk lastbalanseringJaJa
WiFiJaJa
4GJa (gratis uppkoppling)Ja (gratis uppkoppling)
RFIDJaJa
MobilappJaJa
LED-indikator för laddningJaJa
TillverkareEasee (Norge)Zaptec (Norge)
Garanti5 år5 år
Drifttemperatur-30°C till 40°C-30°C till 50°C
Vikt1,5 kg1,3 kg
Mått (h x b x d)256 x 192 x 105 mm242 x 180 x 75 mm

Så vilken laddbox ska jag välja?

Ett val mellan Zaptec Go och Easee Home är till stor del ett val av smak och tycke. Det är två såpass jämnstarka kandidater att tycke och smak blir en avgörande faktor i många fall. Vilken tilltalar dig och blir snyggast på huset? Easee har hittills kammat hem förstaplatsen i populäritetstävlingen senaste åren men utmanaren Zaptec har knappat in mer och mer. Oavsett vilken av Easee eller Zaptec du väljer tror vi du kommer bli nöjd.

Varukorg