Bostadsrättsförening med laddboxar

Laddstolpar för bostadsrättsföreningar

Vill ni kunna erbjuda laddning av elbilar i din bostadsrättsförening eller samfällighet? Vi hjälper er hela vägen från planering och utförande till kundservice och betallösningar.

Fler vill ha tillgång till laddbox i sin BRF

Skiftet från fossilbilar till elbilar går i rasande fart och dina medlemmar kommer efterfråga laddboxar i garage och på parkeringar inom en snar framtid om det inte redan efterfrågas. Det kanske är därför du redan hittat hit. Oavsett är du välkommen hit och du skall veta att vi kommer att hjälpa er med detta på bästa möjliga sätt.

Laddboxar BRF

Enkelt och skalbart – Bygg ut med fler laddboxar

När vi hjälper er med laddstolpar vid er parkering kommer vi se till så att installationen är framtidssäker, skalbar och säker. På så vis kan ni lägga till fler laddboxar i takt med att behovet ökar, utan att säkringarna går. 

Vi bistår med allt från platsbesök och förstudie till konsultation och offert till administration av bidragsansökan, installation samt betalningslösningar. Enkelt och heltäckande, som det skall vara. Betalningslösningarna vi tillhandahåller tillåter er att få tillbaka pengarna för installationen. Hör av dig så berättar vi mer! 

Budgetkalkyl för laddboxar i BRF

Antal laddplatser
Laddhastighet

Lastbalansering

Totalkostnad efter bidrag
Kalkylen är beräknad på ett laddsystem med Easee Charge och att förutsättningarna för Standardinstallation är uppfyllda. För en mer exakt offert för just era förutsättningar, kontakta oss.

Som BRF får ni bidrag för att installera laddstolpar

När vi installerar laddstolpar vid din bostadsrättsförening finns det ett bidrag från Naturvårdsverket att söka. Med hjälp av det statliga bidraget återbetalas upp till 50 procent av de bidragsberättigade kostnaderna. Maximalt kommer 15 000 kronor per laddningspunkt att delas ut. Denna bidragsprocess hjälper vi på Laddboxbolaget till med. Heltäckande som sagt ⚡

Betalar medlemmarna för installation av laddbox själva kommer deras kostnader att täckas upp till 50 procent av avdraget för grön teknik. Detta avdrag ansöker Laddboxbolaget om från Skatteverket efter att installationen genomförts och medlemmens avdrag görs innan fakturan skickas. Hör av dig så berättar vi hur vi kan hjälpa er förening på bästa sätt.

Så går ni tillväga för att installera laddstolpar i er bostadsrättsförening

Att installera laddstolpar i sin bostadsrättsförening kan kännas komplicerat i början. Därför har vi sammanfattat alla steg i vår process.

 • Första samtalet med laddboxbolaget

  När ni först börjar planera för installation av laddstolpar i er BRF är det bra att ringa oss och lyfta era förutsättningar för att bilda en uppfattning tidigt i processen.

 • Planera för framtiden

  Baserat på vårt samtal kan ni planera för en prisvärd installation tillsammans med din styrelse. Under detta stadie är det bra att besvara nedan frågor.

  Hur betalar medlemmen och hur får ni tillbaka installationskostnaden?
  Bostadsrättsföreningar som installerat laddboxar åt sina medlemmar höjer oftast parkeringsavgiften för att betala av kostnaden för installationen.

  Elförbrukningen ökar i samband med elbilsladdning. Denna kostnad kan fördelas på medlemmarna i form av en fast månadskostnad, erbjudas gratis eller betalas individuellt baserat på hur mycket varje medlem förbrukat. 

  Finansiering av laddboxar?
  För att finansiera laddboxar till BRF kan det behövas ett lån. Starta diskussionen i tid med er bank för att kunna erbjuda era medlemmar laddstationer så snart som möjligt. Önskar ni förslag på finansiering har vi färdiga samarbeten kring detta.

 • Förstudie

  För att ni skall kunna ta faktabaserade beslut om er framtida laddboxanläggning behöver ni veta om ni har tillräckligt med kapacitet i er elcentral.

  Vi mäter fastighetens förbrukning genom att sätta upp en elmätare i anslutning till era huvudsäkringar.

  Statistiken från energimätningen presenteras som ett beslutsunderlag för er. Detta får ni tillsammans med en offert som är skräddarsydd efter era uppmätta förutsättningar.

 • Offert

  Efter förstudien är genomförd har vi alla uppgifter för att ge er en helhetslösning skräddarsydd efter era förutsättningar och önskemål.

  I offerten presenteras:

  Laddbox
  Val av laddbox baseras på era förutsättningar på plats, önskemål kring betallösningar, administration och användarvänlighet samt om ni prioriterar en prisvärd första installation eller önskar en flexibel lösning som enkelt kan byggas ut när behovet ökar.

  Installation
  Installationen som offereras är baserad på de överenskommelser ni har med elektrikern.

  Betallösning
  Efterfrågas betallösning kommer den presenteras i offerten. Betallösningen anpassas efter era behov och förutsättningar.

  Serviceavtal
  För att ha en driftsäker anläggning erbjuder vi serviceavtal på våra installationer. Även dessa justeras så ni får det ni söker.

  Investeringskalkyl
  Kalkylen ger er möjlighet att översiktligt skapa en återbetalningsplan för laddboxinvesteringen.

  Effektkalkyl
  Laddboxbolaget har byggt en kalkyl som presenteras i er offert som motiverar den lösning vi valt. Med denna kalkyl kan stora abonnemangs- och installationskostnader undvikas med hjälp av smart lastbalansering och schemaläggning.

  Resultat från förstudie
  Här presenteras resultatet från er förstudie om ni beställt en sådan.

Ansökan om bidrag från Naturvårdsverket

Så fort ni fått offerten kan ni ansöka om ett preliminärt godkännande av bidrag hos Naturvårdsverket. Detta kan göras efter installation om medlemmarna i er BRF efterfrågar laddstolpar omgående. Det kan förekomma långa handläggningstider då efterfrågan på denna tjänst är hög.

Vi hjälper er att komma igång

Elbilsladdning i bostadsrättsföreningar kan kännas komplicerat. Vi erbjuder gratis rådgivning för föreningar som vill etablera laddplatser.

Slå oss en signal på 073 995 31 95 eller fyll i dina uppgifter nedan så hjälper vi dig och din förening.


  kundsupport person

  Nästa steg

  Har du redan pratat med oss? Gå vidare genom att boka ett av våra förberedande alternativ för bostadsrättsföreningar.

  Varukorg