Portabla laddare

En portabel elbilsladdare är ett utmärkt komplement för dig som vill ha ett säkert sätt att kunna ladda din elbil när du är på resande fot. Portabla laddare har liknande säkerhetsfunktioner och jordfelsbrytare som vanliga laddboxar men ofta begränsad laddhastighet och funktionalitet.

Om du inte vet vilka laddningsmöjligheter som finns när du är iväg så är det tryggt att ha med sig en portabel laddare så man kan ladda säkert.

Visar alla 5 resultat

 • DEFA Solid
 • DEFA eMove
 • Laddkabel 3 fas till typ 2
 • 50% AVDRAG
  Njord Go portabel laddare

  CTEK Njord Go

  Från 5 970 krLäs mer
 • 50% AVDRAG
  go-e Charger Gemini Flex

Vad är en portabel laddare för elbil?

Precis som namnet antyder är en portabel laddare en elbilsladdare som du kan ta med dig. Det är ett mycket bra komplement till klassiska laddboxar, som du med fördel kan använda i sommarstugan, på bilsemestern eller när du befinner dig på platser utan laddstationer.

Fördelar och nackdelar med portabel laddare

 • Bärbar laddare du kan ta med dig

 • Billigare än vanlig laddbox

 • Säkrare än att ladda direkt ur vägguttaget

 • Små och smidiga att hantera

 

 • Långsammare laddning än vanlig laddbox

 • Färre funktioner för smart laddning

 • Ingen lastbalansering

Bärbara laddare som du kan ta med dig

Portabla laddare är mycket behändiga i sin storlek och tar således inte upp förvaringsutrymme i din bil. De kommer också med fasta kablar som är anslutna till laddosan – alltid med Typ 2-uttag.

En elbilsladdare du kan bära med dig är perfekt när du är på resande fot och samtidigt vill kunna ladda bilen på ett säkert sätt.

portabel-laddare-elbil
portabel laddare

Portabel laddare – Ett bra komplement

En portabel elbilsladdare är flexibel och kräver ingen fast installation för att användas. Därför kan den komma väl tillhands på platser där det inte finns vanliga fasta laddstationer tillgängliga.

Du kan använda den när ni besöker sommarstugan, men den fungerar minst lika bra som nödladdare i bilen om batteriet skulle svika dig.

Har du en laddbox i din privata bostad kan en portabel laddare blir ett bra komplement du kan ta med dig när du kan behöva ladda på andra platser.

Vad säger våra kunder?

Skillnaden mellan portabel laddare och laddbox

Som tidigare nämnt är det nästan enbart portabiliteten som kommer skilja en portabel laddare och en laddbox åt. Laddningseffekten är vanligtvis densamma, vilket gör att du får en lika snabb och effektiv laddning som om du hade laddat på en laddstation hemma eller vid anläggning.

Ytterligare en skillnad mellan den portabla laddaren och den vanliga laddboxen är att en portabel laddare behöver ström för att kunna ladda bilens batteri. I samband med installation ansluts din laddbox till ditt vanliga elnät, men laddaren behöver således kopplas in i ett vägguttag. Observera att portabla laddare kan ha både schuko-uttag och CEE-uttag, där det sistnämnda kan ge mer ström.

Skillnaden mellan portabel laddare och att ladda i vägguttag

Det finns många elbilsägare som menar att det är fullt möjligt att ladda elbilen eller laddhybriden i ett vanligt vägguttag. Det är inte helt osanning, men det finns fler faktorer att vara medveten om. Även om det är fullt möjligt att ladda i ett vanligt eluttag är det inte lika säkert. Att ladda en bil ställer mycket höga krav på effekt och kapacitet. Har du ett äldre vägguttag är risken för kortslutning och brand således mycket större.

Genom att investera i en portabel laddare kan du använda dig av elnätet, men får samtidigt en tredje part som fungerar som ett skydd mellan elnätet och din elbil. Laddaren har ordentliga säkerhetsfunktioner och är utrustad med jordfelsbrytare som minskar risken för olyckor. Den förhindrar även att du får kortslutning i din bostad eller i din sommarstuga.

Vill du ha hjälp?

Ring oss på 010-643 96 80 om du vill ha hjälp eller har andra frågor.

Du kan även kontakta oss på info@laddboxbolaget.se.

kundsupport person

Varukorg