Batterilagring

Med batterilagring hemma kan du lagra egenproducerad el från solceller eller koppla upp batteriet mot stödtjänster för Svenska Kraftnät och få ersättning för att balansera elnätet.

Vi erbjuder villabatterier av hög kvalitet och snabb responstid med installation i hela Sverige.

Som partner till Checkwatt hjälper vi dig även att koppla upp batteriet för stödtjänster och få ersättning för ditt batterilager.

Endast ett sökresultat

  • Sungrow SBR batteri

Batterilagring hemma

Att installera ett hemmabatteri till sitt hushåll kan vara en god investering eftersom det kan användas för en mängd olika saker. Allt från frekvensreglering, lagring av energi, till att stötta upp ett hushåll med el. Batterilagring hemma kan hjälpa dig att få ner el-fakturan varje månad, men även ett sätt att få en extra inkomst för att hjälpa elnätet med frekvensreglering.

Energiproduktion, såsom sol – och vindkraft kan inte alltid justera sin produktion i takt med efterfrågan, och med växlande behov av el under olika delar på dygnet blir detta en utmaning då efterfrågan och utbud av energi måste balanseras i realtid.

Batterilagringssystemet blir en lösning. Genom att lagra överskottsenergi när produktionen är hög och frigöra energi när efterfrågan överstiger produktionen, hjälper detta till att stabilisera nätet och säkerställa en konstant energiförsörjning.

Att ha ett eget batteri för att lagra energi hemma blir allt mer populärt, speciellt för de som har solpaneler. Detta är smart eftersom du kan spara energi när solen skiner och använda den senare, till exempel på kvällen. Det här hjälper dig att använda mindre el från det vanliga elnätet och kan minska dina elräkningar. Om du bor i ett hus eller en villa kan ett sådant batteri vara extra bra. Detta kallas ofta för hemmabatteri eller villabatteri. Med ett batteri i ditt hem kan du bli mer självständig när det gäller el. Det är också bra för plånboken i längden.

Ett steg i rätt riktning för dig som tänker på miljön, och aktivt vill göra en förbättring i det långa loppet.

Frekvensreglering – Tjäna pengar på batterilagring

Frekvensbalansering även känt som frekvensreglering, är ett sätt att försöka hålla stabiliteten i elnätet. Den normala frekvensen i det svenska elnätet ska ligga på 50 Hz, och hamnar frekvensen över eller under detta behövs frekvensreglering.

Frekvensbalansering är viktig för att garantera konstant elförsörjning och för att undvika problem som över – eller underspänning, vilket kan leda till skador på utrustning och orsaka strömavbrott. Genom frekvensreglering upprätthålls nätstabiliteten, vilket är viktigt för att effektivt hantera plötsliga förändringar i elnätet.

Vad säger våra kunder?

Vanliga frågor om batterier och hur de används

Vad ska man tänka på när man väljer batteri?

När du ska bestämma storlek på ditt batteri och välja det som passar dig bäst, finns det egentligen bara några få faktorer som du bör ha i åtanke. Det första är vilken kapacitet du vill ha på ditt batteri beroende på hur mycket du vill kunna lagra, och det andra är vilket pris som känns rimligt för dig.

Vart ska mitt batteri placeras?

Ditt batteri ska placeras i ett brandsäkert rum som har en temperatur mellan 5 till 40 grader celsius. Exempel på några brandsäkra rum är bland annat en källare eller ett garage.

Hur ska jag använda mitt batteri?

Det är viktigt att du bestämt vad du ska använda batteriet till innan installation, då olika avdrag endast gäller vid vissa typer av användning.

Hur får jag ersättning av frekvensreglering?

Köper du ett komplett batteripaket från Laddboxbolaget får du utbetalning för din frekvensreglering från oss, varje månad.

Skadar frekvensreglering mitt batteri?

Nej, frekvensreglering skadar inte ditt batteri mer än vad vanlig användning av ditt batteri gör.

Vem ska installera mitt batteri?

Laddboxbolaget erbjuder ett komplett batteripaket som inkluderar batteri, växelriktare, styrmodul och installation i hela Sverige.

Vill du ha hjälp?

Ring oss på 010-643 96 80 om du vill ha hjälp eller har andra frågor.

Du kan även kontakta oss på info@laddboxbolaget.se.

kundsupport person

Varukorg