laddboxar företag

Laddstolpar och laddboxar för företag

Behovet av att ladda elbil på företag ökar i takt med att fler skaffar elbilar och att ha tillgång till en laddbox på företaget är smidigt för de anställda.

Är ditt företag intresserade av att kunna erbjuda elbilsladdning? Vi kan hjälpa till med hela kedjan från planering till utförande.

Elbilar – Ett hållbart val

Kollar du ut på din företagsparkering idag ser du säkert ett par laddbara bilar som kan ta sig till jobbet, utföra arbetsresor och ta sig hem igen på el. Att köra elbil i tjänst, till kunder och till och från jobbet kommer att stärka ert varumärke på många sätt. Ni som företag blickar framåt, vill bidra till en bättre planet och har hållbarhet som en kärnvärdering. 

Det kommer att bli fler och fler elbilar på er företagsparkering som behöver laddas i framtiden, och vi kommer hjälpa er längs hela vägen.

laddbox företag

Enkel och skalbar elbilsladdning för företag och fastighetsägare

När vi hjälper dig med elbilsladdning vid din företagsparkering kommer vi att se till så att installationen är enkel, säker och skalbar. På så vis får du en framtidssäker lösning där kan du lägga till fler laddboxar i takt med att behovet ökar, utan att säkringarna går. 

Vi bistår med allt från konsultation och offert till administration av bidragsansökan, installation samt betalningslösningar. Enkelt och heltäckande, som det skall vara.

Budgetkalkyl och offert

Laddboxar på vägg
Laddboxar på befintlig stolpe
Totalkostnad efter bidrag
Kostnad per laddbox
Priset är inklusive moms, efter bidrag från Naturvårdsverket. Kalkylen är beräknad på ett laddsystem med Zaptec Pro och en standardiserad installation med:
– Laddbox
– Installation
– 5 meter kabel
– Lastbalansering
– Router med Internetuppkoppling
– Betallösning 5 år
– Serviceavtal 5 år

  Antal laddboxar på vägg: 10
  Antal laddboxar på befintlig stolpe: 0

  Offerten skickas till er inom 5 arbetsdagar.

  Som företag får ni bidrag för installation av laddboxar

  När vi installerar laddboxar vid ditt företag finns det ett bidrag att söka. Med hjälp av det statliga bidraget återbetalas upp till 50 procent av de bidragsberättigade kostnaderna. Maximalt kommer 15 000 kronor per laddningspunkt delas ut. Denna bidragsprocess hjälper vi på Laddboxbolaget till med. Heltäckande som sagt ⚡

  Så går ni tillväga för att installera laddstolpar till ert företag

  Att installera laddboxar vid sin företagsparkering kan kännas komplicerat. Därför har vi sammanfattat alla steg i processen.

  • Ta reda på era förutsättningar

   När ert företag börjar planera för installation av laddstolpar är det bra att ta reda på vilka förutsättningar ni har inför installationen. Här är några saker att kolla upp.

   – Vilken huvudsäkring har ni?
   – Antal laddare som ska placeras på vägg?
   – Antal laddare som ska placeras på befintlig stolpe? (Det är vanligt att man byter ut gamla motorvärmare mot laddboxar)
   – Har ni rörligt eller fast elavtal?
   – Har de anställda samma parkeringsplats eller delas parkeringsplatserna?

  • Planera för framtiden

   När ni börjar erbjuda elbilsladdning till era anställda så finns det några saker att fundera över.

   Hur betalar de anställda för sin laddning?
   Ofta vill man att varje anställd betalar för sin egen laddning och att man kan se hur mycket varje person eller bil laddar. Detta löses enkelt med olika användarkonton när man laddar via appen eller RFID-kort.

   Är installationen framtidssäkrad?
   Ibland vill företag börja med ett mindre antal laddboxar och sedan bygga ut fler laddplatser i ett senare skede. Om detta är fallet så vill ni försäkra er om att laddsystemet kommer vara lätt att bygga ut med fler laddboxar och att det finns tillräcklig kapacitet för att alla bilar ska få tillräcklig laddning.

  • Offert

   Fyll i vår budgetkalkyl och skicka med era uppgifter för att få en offert för era behov. Offerten baseras på en standardiserad installation som passar de flesta företag och fastighetsägare.

   I offerten presenteras:

   Laddbox
   Val av laddbox baseras på era förutsättningar på plats, önskemål kring betallösningar, administration och användarvänlighet samt om ni prioriterar en prisvärd första installation eller önskar en flexibel lösning som enkelt kan byggas ut när behovet ökar.

   Installation
   Installationen som offereras är baserad på en standardiserad installation som passar de allra flesta företags förutsättningar.

   Betallösning
   Efterfrågas betallösning kommer den presenteras i offerten. Betallösningen anpassas efter era behov och förutsättningar.

   Serviceavtal
   För att ha en driftsäker anläggning erbjuder vi serviceavtal på våra installationer. Även dessa justeras så ni får det ni söker.

   Investeringskalkyl
   Kalkylen ger er möjlighet att översiktligt skapa en återbetalningsplan för laddboxinvesteringen.

  • Boka möte för att gå igenom offerten

   Efter att ni har fått offerten bokar ni in ett möte med oss så går vi igenom offerten med er och svarar på alla era frågor.

  Ansökan om bidrag från Naturvårdsverket

  Så fort ni fått offerten kan ni ansöka om ett preliminärt godkännande av bidrag hos Naturvårdsverket. Detta kan göras efter installation om behovet av elbilsladdning är brådskande. Det kan förekomma långa handläggningstider då efterfrågan på denna tjänst är hög.

  Vi hjälper er att komma igång!

  Slå oss en signal på 073 995 31 95 eller fyll i dina uppgifter så får du höra mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!


   kundsupport person

   Vanliga frågor om elbilsladdning för företag

   Vad kostar det företaget att att installera laddstolpar till sin parkering?

   I vår budgetkalkyl kan ni beräkna er totalkostnad för installation av laddboxar. Kalkylken räknar med att vi byter ut befintliga stolpar för t.ex. motorvärmare mot laddstolpar eller monterar laddboxar på vägg.

   Hur sköts betalning av laddning?

   När vi hjälper ert företag med elbilsladdning sätter vi upp en betallösning som håller koll på hela företagets laddning och ser till så ni får rättvis betalning för laddningen. Vi jobbar med två olika betallösningar, Monta och Infometric, där vi väljer den som passar bäst för era behov.

   Vilken laddbox rekommenderar ni för företag?

   Vi jobbar med marknadesledande Zaptec som har den mest kompetenta och populära laddboxen för företagsbehov på marknaden, Zaptec Pro. Den är anpassad för företagsparkeringar och större laddsystem som passar företag och fastighetsägare.

   Hur lång tid tar det att få offert på laddstolpar till företag?

   Om ni fyller i vårt formulär och väljer antal laddare så återkommer vi med en offert inom 5 arbetsdagar.

   Varukorg