Installera laddbox hemma

När man skaffar elbil eller laddhybrid är det naturligt att installera en laddbox hemma för att ladda så smidigt som möjligt. Beställ din laddbox från oss och få allt installerat och klart för att ladda din bil.

Så går det till när vi installerar laddbox hemma hos dig

Här kan du se hur hela processen ser ut när du som privatperson beställer en laddbox med installation från oss.

Du lägger beställning

Välj en av våra laddboxar med Standardinstallation. Du kan lägga beställningen direkt på vår webbplats eller kontakta oss på telefon eller e-post för personlig hjälp. Om det finns omständigheter som kan påverka installationen, meddela oss det när du lägger din beställning.

Vi bokar installation

Du blir kontaktad av vår installatör för att boka tid för installation. De produkter du beställt kommer medtas av installatören.

Vi genomför installation

Vår installatör kommer hem till dig med dina produkter och installerar laddboxen på lämplig plats i samråd med dig, vid den tidpunkt ni bestämt. Om något arbete utöver Standardinstallation krävs informerar installatören dig om det.

Nyckelfärdig laddbox

Efter installation säkerhetstestas och driftsätts laddstationen av installatören och arbetsplatsen städas. Installatören går igenom installationen med dig och laddboxen är redo att användas.

Vi skickar fakturan

När installationen är genomförd skickar vi fakturan till den e-post du angav vid beställningen. Eventuella tillägg läggs på samma faktura. Avdraget för grön teknik görs direkt på fakturan så vi fakturerar dig endast hälften av de avdragsgilla kostnaderna.

Detta ingår i vår Standardinstallation

  • Montering av laddbox på vägg av certifierad installatör
  • 10 meter 3-faskabel mellan elcentral och laddbox
  • Säkring anpassad till vald laddbox
  • 1 håltagning i gips eller trä
  • Säkerhetstest och driftsättning av installerad laddbox
  • Städning
  • Genomgång av installationen med dig

Alla komponenter håller Europa-standard.

Förutsättningar för Standardinstallation

Vi driftsätter laddboxen och uppkoppling mot hemmets WiFi ingår. Om signalstyrkan på ditt trådlösa nätverk är för svag kan det resultera i att vi inte kan koppla upp laddboxen mot nätverket i samband med installation. Detta kan du som kund enkelt göra i efterhand efter att signalstyrkan på hemmets WiFi har förbättrats vid laddstationen.

Om du önskar installera en laddbox vid ett hus som inte är i direkt anslutning till huset där elcentralen finns, skall detta förberedas innan vi kommer ut. Du som kund är då ansvarig för att gräva ner slang. Om slangen inte skulle vara förberedd när vi kommer hem till dig debiteras en utkörningsavgift enligt prislistan nedan och vi får återkomma när slangen förberetts. Vi hjälper gärna till med att hitta ett lämpligt företag för grävtjänster.

Priset på Standardinstallation förutsätter även att laddboxen monteras på vägg och att det finns plats i elcentralen.

Se prislista för tillägg

Bidrag för laddbox hemma

Bidrag för laddbox hemma

När du installerar laddbox hemma finns bidrag att få på upp till 50%. Material och arbete för installationen är godkända för skattereduktion av grön teknik.

För att kunna ansöka om bidrag för laddbox med installation behöver Laddboxbolaget fastighetsbeteckningen för den bostad där installationen görs. Fastighetsbeteckningen hittas under ”Fastigheter och bostad” på Mina sidor på Skatteverket.

Partners i hela landet

För att du som kund ska få en snabb och trygg installation av din laddbox jobbar vi med installatörer över hela landet.

Marknadens största utbud med lokal service nära dig.

Installatörer i hela landet
Installera laddstolpe hemma

Installera laddstolpe hemma

Om man saknar en vägg där man vill ladda bilen så kan man även montera laddboxen på en stolpe.

För att installera en laddstolpe krävs ett stolpfundament och nedgrävning av stolpen. Vill du veta mer om hur du kan installera en laddstolpe hemma? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Övriga elarbeten?

Många som installerar laddbox hemma passar även på att få andra elarbeten utförda när en elektriker ändå är på plats.

Har du något extra du vill ha hjälp med? Ange det när du lägger din beställning så har installatören informationen i förväg.

Elarbete

Vanliga frågor om att installera laddbox hemma

Vad kostar det att installera laddbox hemma?

Vårt pris för en standardiserad installation av laddbox är 7 495 kr och då är allting installerat och klart. I priset ingår allt som behövs för de flesta installationer. Vid omständigheter utöver normalfallet kan tillägg tillkomma.

Enklast och billigast är att installera laddboxen på en vägg. Har man ingen vägg vid sin parkeringsplats och vill installera laddboxen på en stolpe så tillkommer kostnaden för själva stolpen samt att kan behövas en separat grävtjänst för att få stolpen på plats.

Utöver installationen så tillkommer kostnaden för själva laddboxen. Beroende på vilken laddbox man väljer och vilka tillbehör som läggs till varierar priset. Går man upp i prisklass finns även laddboxar som laddar två elbilar samtidigt.

Hur lång tid tar installationen?

Ungefärlig tid för en standardinstallation brukar vara ett par timmar. Finns det extra arbete som behöver utföras kan det ta längre tid.

Hur lång tid från beställning till installation?

Vanligtvis brukar det ta ungefär 2-4 veckor från att du lägger beställningen till att du har en nyckelfärdig laddbox hemma.

Behöver man säkra upp husets huvudsäkring?

Om du väljer en laddbox med lastbalansering kan det räcka med 16A på huvudsäkringen. Annars rekommenderar vi att säkra upp i elcentralen.

Behöver man vara på plats vid installationen?

Vi brukar vilja att du som kund är närvarande vid installation för att kunna informeras av installatör, svara på frågor som kan dyka upp samt möjliggöra uppkoppling av laddboxen mot ditt WiFi.

Vem får installera en laddbox?

En laddbox måste installeras av en auktoriserad elektriker från ett registrerat elinstallationsföretag. Du kan själv kontrollera vilka företag som har behörighet på Elsäkerhetsverket.

Notera också att skatteavdraget endast gäller om samma företag som säljer laddboxen också står för installationen. Så vill du använda avdraget kan du inte köpa endast laddbox och sedan anlita en separat elektriker för att utföra installationen.

Får man installera laddbox själv?

Nej, det är förbjudet att själv installera laddbox då det måste göras av certifierad elektriker

Vill du veta mer?

Ring oss på 08-400 790 05 om du vill höra mer om hur installation av laddbox hemma hos dig kan se ut.

Du kan även kontakta oss på info@laddboxbolaget.se.

Prislista för tillägg vid installation av laddbox

När vi installerar laddboxen hemma hos dig kan det finnas vissa omständigheter som gör att komponenter eller arbeten utanför Standardinstallationen krävs. Här kan du vad de olika tilläggen kostar.

MaterialBeskrivningPris
Tillbyggnad vid elcentral utomhus6 extra platser895 kr/st
10 extra platser1230 kr/st
Tillbyggnad vid elcentral inomhus6 extra platser180 kr/st
10 extra platser345 kr/st
Kabel16A 3-fas75 kr/m
25A 3-fas210 kr/m
32A 3-fas (svart)210 kr/m
Kabel för lastbalansering16A 3-fas180 kr/m
25A 3-fas240 kr/m
Kabelskydd för installation utomhusBeskrivningPris
Rak195 kr/m
Ändavslut300 kr/st
Böj450 kr/st
Flexibel böj255 kr/st
Fot300 kr/st
Gult markrörVid grävning30 kr/m
ArbeteBeskrivningPris
Kabeldragning150 kr/m
HåltagningGips och trä150 kr/hål
Betong (max 50 cm djup)750 kr/hål
Extra arbetstimme
(tillkomer då produkter läggs till)
Påbörjad900 kr/h
UtkörningEj förberett för installation1200 kr/st
Tilläggsprodukter vid installationBeskrivningPris
Kabelhållare (inkl. montering)Monterad och klar395 kr/st
Ethernetkabel (inkl. montering)Monterad och klar125 kr/m

Alla priser på tillägg är inklusive moms och innan bidrag på 50%. Eventuella tillägg läggs på fakturan efter genomförd installation.

Ytterligare material och arbete avtalas med elektriker under installation av laddstationen.

Varukorg