Easee Home

8 995 kr

Easee Home laddbox är en intelligent och flexibel laddbox. Den stödjer både 1-fas och 3-fas och anpassar sig automatiskt efter vad bilen klarar av och levererar maximal laddning utifrån de förutsättningar den har där den är installerad.

Nollställ

Kontakt

Installation

Se vad som ingår i standardinstallationen.
I dagsläget kan vi endast garantera installation i Stockholm, Göteborg, Västerås, Örebro, Uppsala, Borås, Jönköping, Halmstad, och Skåne. Om du bor på annan ort kan du kontakta oss så ska vi försöka lösa det.

Din elcentral behöver ha en elmätare med HAN-port RJ-45 för att lastbalanseringen ska fungera.
Läs mer om lastbalansering för Easee Home

Laddström

Uppgradera kabel och säkring vid installation

Tillval

Inklusive montering

Typ 2 kabel för Tesla

Med öppningsknapp för Tesla.
Säljs endast tillsammans med installation.

RFID-taggar

Antal RFID-taggar

Produktpris
Tillval totalt:
Totalt:
  • Fri frakt
  • 2 års garanti
  • Godkänd för avdrag för grön teknik
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Teknisk specifikation

Antal faser 1 & 3 beroende på bil
Strömstyrka 32A
Effekt 3,7 – 22 kW
Kabel eller uttag Uttag
Energimätning Ja
Stöd för lastbalansering Ja
WiFi Ja
RFID Ja
App Ja
Tillverkare Easee
Modell Home
Mått (h x b x d) 256 x 192 x 105 mm
Vikt 1,5 kg
Material Plast
Färg Svart, Vit, Antracit grå, Mörkblå, Röd
Skyddsklass IP54

Om du vill veta ännu mer, se den fullständiga tekniska specifikationen

Ease Home laddbox

Full av funktioner

Trots sin nätta storlek är den här laddboxen från Easee full med smarta funktioner. Den har WiFi, RFID-läsare, eSIM med stöd för 4G samt tillhörande mobilapp.

Boxen uppdateras kontinuerligt med nya funktioner genom mjukvaruuppdateringar.

Liten och kompakt

Vill man ha en liten och diskret laddbox utan att tumma på funktionaliteten så är Easee Home det perfekta valet. Det är en av de mest kompakta laddboxarna på marknaden som endast är 26 cm hög, 20 cm bred och väger 1,5 kg.

Easee home laddbox på vägg
Easee laddbox app

Styr laddningen med mobilappen

Med den tillhörande appen från Easee kan du övervaka din pågående laddning och se din konsumtion. Du kan även styra laddningen från appen och t.ex. planera in när bilen ska laddas.

Genom appen kan man även låsa fast kabeln i laddboxen så den inte kan bli stulen.

Easee-appen kan laddas ner i App Store för iOS och på Google Play för Android.

Anpassad för nordiskt klimat

Laddboxen är tillverkad i Norge av det norska företaget Easee för att klara av det hårda nordiska klimatet. Alla komponenter håller hög kvalitet och laddboxen ska tåla väder och vind året runt och är designad för temperaturer mellan -30°C till +50°C.

Easee Home har inbyggda temperatursensorer som skyddar mot överhettning och är IP56-klassad för att tåla exempelvis regn, snö och smuts.

Nordiskt klimat

Vilken färg passar dig?

Easee Home laddbox med olika färger på fronter

Easee Home går att beställa i många olika färger så du kan anpassa laddboxen efter eget behov och smak. Baskonstruktionen är i svart medan fronten finns i färgerna Svart, Antracit grå, Vit, Mörkblå och Röd.

Flexibel laddning

Med Easee Home behöver du inte tänka på massa inställningar och hålla koll på tekniska specifikationer. Den anpassar sig automatiskt efter bilen och kan ladda i både 1-fas och 3-fas beroende på vad din bil klarar av. Den justerar sig alltid till bilens behov och laddar på maximal kapacitet baserat på de förutsättningar som finns i bostaden.

Den kan ladda i upp till 22 kW och har ett Typ 2-uttag för att passa alla moderna bilar. Laddningen blir 3 gånger snabbare än ett vanligt vägguttag och upp till 10 gånger snabbare för bilar som stödjer 3-fas.

Nordiskt klimat
Easee Home lastbalansering

Lastbalansering

Du kan ha upp till 3 Ease Home-laddboxar på samma säkring. Laddar du alla bilar samtidigt så kommer den tillgängliga effekten automatiskt fördelas mellan bilarna så gränsen för säkringen inte passeras. Detta möjliggörs genom mjukvaran för lastbalansering som finns i laddboxen redan i grundutförandet.

Easee Equalizer för lastbalansering

Dynamisk lastbalansering med Easee Equalizer

För att lastbalansera Easee Home mot fastigheten krävs en Easee Equalizer vilket är en dynamisk lastbalanserare som hjälper till att maximera laddningen av elbilen utan att överbelasta huvudsäkringen samt optimera elbilsladdningen under de stunder då fastighetens förbrukning är lägre.

Easee Equalizer kommunicerar med Easee-boxen genom WiFi och EaseeLink™, och kopplingen fungerar även om Internetförbindelse bryts vilket skyddar från överbelastning.

När du beställer en Easee Home med lastbalansering som tillval hos Laddboxbolaget så installerar vi Easee Equalizer hos dig.

Observera:
För att Easee Equalizer ska kunna installeras så måste din elcentral vara utrustad med en HAN-port RJ-45. Undersök din elmätare för att bekräfta detta. Är du osäker, kontakta ditt elnätsbolag och fråga för att säkerställa att du har en tillgänglig och aktiverad HAN-port.

Har du frågor om produkten?

 

Ring oss på 052 058 06 03 så berättar vi mer.
Du kan även kontakta oss på info@laddboxbolaget.se.

Vi fixar installationen!

 

Läs mer om hur installationen går till.