Destinationsladdning – Så funkar det

Destinationsladdning för elbilar

Allt fler väljer att investera i elbilar eller laddhybrider. Nuförtiden är det inte endast företag som har råd med de kostsamma, men miljövänliga, fordonen. Privatpersoner över hela världen väljer bort fossildrivna bilar för batteridrivna sådana. Det gör inte bara stor skillnad för djur och natur, utan påverkar också hur mycket pengar man gör av med varje månad.

Äger du en elbil är du säkerligen medveten om att du behöver ladda den för att kunna använda dig av den. Här kan du antingen välja att ladda i ditt privata hem med hjälp av en laddbox, men du kan också ladda på arbetsplatsen, på en publik laddstation eller med hjälp av en destinationsladdare. Det sistnämnda är något som inte bara blivit väldigt populärt av bilägare, utan som även gynnar företag och anläggningar över hela landet.

Vad är destinationsladdning?

Generellt sett kan man säga att det finns två olika sätt att gå tillväga om du vill ladda din bil när du inte befinner dig i ditt hem. Du kan antingen använda dig av en laddstation med snabbladdare, alternativt ladda i destinationsladdare.

En destinationsladdare är en elbilsladdare som är installerad vid destinationen, så att bilen kan ladda där den ändå står parkerad. Vanliga platser där det finns destinationsladdning är hotell, köpcentrum, sjukhus och andra ställen med besöksparkeringar. Destinationsladdare brukar ha upp till 22 kW i laddeffekt.

Vilken roll spelar destinationsladdning för elbilsägarna

När destinationsladdare började bli tillgängligt var det till många elbilsägares förtjusning. Det finns nämligen väldigt många fördelar med att ladda på på detta sätt.

Det smidigaste sättet att ladda sin elbil är att ladda när bilen ändå står parkerad. Kan man ladda på sin destination istället för att stanna på publika laddstationer spar man mycket tid. Medan du bor på hotellet, spelar golf eller handlar i köpcentrumet kan bilen ladda. Du får möjlighet att utföra dina ärenden, ha din bil tryggt parkerad och få laddning på en och samma gång.

Kostnadsmässigt brukar också destinationsladdningen vara mycket billigare och har priser långt under snabbladdning på allmänna laddstationer.

Varför är destinationsladdning viktigt?

Destinationsladdning är viktigt ur flera synvinklar och för flera kundgrupper. För elbilsägare är det ett smidigt sätt att ladda bilen och kunna utföra ärenden på en och samma gång. Men det är också blivit allt viktigare med laddboxar för företag och anläggningar.

Genom att erbjuda destinationsladdning blir din anläggning eller din verksamhet betydligt mer populär och uppskattad. Du visar också dina kunder att du bryr dig om deras behov och erbjuder bekvämligheter som gör besöket trevligare för alla inblandade. Idag är det allt fler företag och anläggningar som väljer att installera destinationsladdning, just för att kunna erbjuda sina kunder det där lilla extra. De finns tillgängliga på allt från restauranger till hotell, köpcentrum, industriområden och fastighetsområden.

Destinationsladdning

Varför är det värdefullt för ett företag att kunna erbjuda destinationsladdning?

Som tidigare nämnt finns det många fördelar för dig som företag att kunna erbjuda destinationsladdning. Destinationsladdning gör din anläggning mycket mer attraktivt och lockar dessutom till sig en specifik målgrupp.

Kunder väljer destinationer med laddare

För vissa börjar destinationsladdning bli en viktig del i sin urvalsprocess när de väljer resmål eller vart de väljer att göra sina ärenden. Ska exempelvis en familj åka på fjällsemester med elbil kommer smidig laddning vara en viktig del i planeringen av resan.

Miljömedvetenhet och kundfokus

Den som kör en elbil är ofta mycket miljömedveten och mån om sin plånbok, samtidigt som denne är beredd att investera i sådant som är viktigt. Genom att erbjuda destinationsladdare visar du dina kunder att du och ditt företag arbetar med miljö i fokus och att ni främjar en värld utan avgaser och utsläpp.

Du visar samtidigt att kundvård är något som din anläggning eller företag står för och att kunders behov och bekvämlighet är något du sätter i första rummet. Det blir en win-win situation för både företagare såväl som kunder.

Har ni behov av laddplatser?

Laddboxbolaget hjälper företag att installera laddboxar till kunder och anställda. Vi hjälper er hela vägen från rådgivning till nyckelfärdig elbilsladdning.

Underhåll och Betallösningar

Vi erbjuder hela kedjan från installation och underhåll till betallösningar anpassade för just er verksamhet.

Kontakta oss så berättar vi mer!    Varukorg