Så går installationen till

Här kan du se hur hela processen ser ut när du som privatperson beställer en laddbox med installation från oss. 

Du lägger beställning

Välj en av våra laddboxar med standardinstallation. Du kan lägga beställningen direkt på vår webbplats eller kontakta oss på telefon eller e-post för personlig hjälp. Om det finns omständigheter som kan påverka installationen, meddela oss det när du lägger din beställning.

Vi bokar installation

Du blir kontaktad av vår installatör för att boka tid för installation. De produkter du beställt kommer medtas av installatören.

Vi genomför installation

Vår installatör kommer ut med dina produkter och installerar laddboxen på lämplig plats i samråd med dig, vid den tidpunkt ni bestämt. Om något arbete utöver standardinstallation krävs informerar installatören dig om det.

Nyckelfärdig laddbox

Efter installation säkerhetstestas och driftsätts utrustningen av installatören och arbetsplatsen städas. Installatören går igenom installationen med dig och laddboxen är redo att användas.

Vi skickar fakturan

När installationen är genomförd skickar vi fakturan till den e-post du angav vid beställningen. Eventuella tillägg läggs på samma faktura. Avdraget för grön teknik görs direkt på fakturan så vi fakturerar dig endast hälften av de avdragsgilla kostnaderna.

Detta ingår i vår standardinstallation

Alla komponenter håller Europa-standard.

Förutsättningar för standardinstallation

Vi driftsätter laddboxen och uppkoppling mot WiFi ingår. Om signalstyrkan på WiFi:t är för svag kan det resultera i att vi inte kan koppla upp laddboxen mot nätverket i samband med installation. Detta kan du som kund enkelt göra i efterhand efter att signalstyrkan har förbättrats vid laddboxen. Om du önskar installera en laddbox vid ett hus som inte är i direkt anslutning till huset där elcentralen finns, skall detta förberedas innan vi kommer ut. Du som kund är då ansvarig för att gräva ner slang. Om slangen inte skulle vara förberedd när vi kommer ut debiteras en utkörningsavgift enligt prislistan nedan och vi får återkomma när slangen förberetts. Vi hjälper gärna till med att hitta ett lämpligt företag för grävtjänster. Priset på standardinstallation förutsätter även att laddboxen monteras på vägg och att det finns plats i elcentralen.

Prislista för tillägg

Material Beskrivning Pris
Tillbyggnad vid elcentral utomhus 6 extra platser 895 kr/st
Tillbyggnad vid elcentral utomhus 10 extra platser 1230 kr/st
Tillbyggnad vid elcentral inomhus 6 extra platser 180 kr/st
Tillbyggnad vid elcentral inomhus 10 extra platser 345 kr/st
Kabelskydd för installation utomhus 16A 3-fas 195 kr/m
Kabel 16A 3-fas 75 kr/m
Kabel 25A 3-fas 210 kr/m
Kabel 32A 3-fas (svart) 210 kr/m
Kabel för lastbalansering 16A 3-fas 180 kr/m
Kabel för lastbalansering 25A 3-fas 240 kr/m
Kabelskydd för installation utomhus Beskrivning Pris
Rak 195 kr/m
Ändavslut 300 kr/st
Böj 450 kr/st
Flexibel böj 255 kr/st
Fot 300 kr/st
Gult markrör Vid grävning 30 kr/m
Arbete Beskrivning Pris
Kabeldragning Utförande 150 kr/m
Håltagning Gips och trä 150 kr/hål
Håltagning Betong (max 50 cm djup) 750 kr/hål
Extra arbetstimme (tillkomer då produkter läggs till) Påbörjad 900 kr/h
Utkörning Ej förberett för installation 1200 kr/st
Tilläggsprodukter Beskrivning Pris
Kabelhållare (inkl. montering) Monterad och klar 375 kr/st
Ethernetkabel (inkl. montering) Monterad och klar 125 kr/m
Alla priser på tillägg är inklusive moms och innan avdrag på 50%. Eventuella tillägg läggs på fakturan efter genomförd installation. Ytterligare material och arbete avtalas med elektriker under installation

Avdrag för grön teknik

Laddbox samt material och arbete för installationen är godkända för skattereduktion av grön teknik. För att kunna genomföra ansökan om detta avdrag behöver Laddboxbolaget fastighetsbeteckningen för den fastighet där installationen görs. Fastighetsbeteckningen hittas du under ”Fastigheter och bostad” på Mina sidor på Skatteverket.