Laddbox med dubbla uttag

Att skaffa en dubbelladdare till din elbil kan vara en riktigt smart idé. I den här artikeln ska vi kika på varför. Med en dubbelladdare kan du ladda dina elbilar snabbare och smidigare. Att kunna ladda två bilar på samma gång, det är inte bara bekvämt utan det hjälper dig också att hålla igång i vardagen utan avbrott. Vi går igenom de stora fördelarna med att kunna ladda två bilar samtidigt och varför det kan vara en bra investering för ett hushåll med flera eldrivna bilar.

Effektivitet och sparad tid

Med en dubbelladdare behöver du inte vänta på att en bil ska bli klar innan du kan börja ladda den andra. Detta är särskilt användbart för hushåll med flera elbilar, där det kan bli trångt om laddningstiderna. En dubbelladdare säkerställer att laddningsmöjligheter alltid är tillgängliga, vilket är praktiskt under hektiska perioder eller när du har gäster som också kör elbil.

Öka värdet på ditt hem

Hem med bekvämligheter som dubbelladdare för elbilar kan vara mer attraktiva på fastighetsmarknaden, vilket potentiellt ökar hemvärdet. Med antalet elbilar som väntas öka de kommande åren är en dubbelladdare ett sätt att framtidssäkra ditt hem och din laddningsinfrastruktur.

Skaffa dubbelladdare direkt

Att investera i en dubbelladdbox direkt när du står inför beslutet att installera en elbilsladdare kan vara ett klokt val som sparar både tid och pengar på lång sikt. Med en dubbelladdbox är du väl förberedd för framtiden, särskilt i hushåll där antalet elbilar kan komma att öka. Detta eliminerar behovet av att uppgradera eller installera en ytterligare laddare senare, vilket kan vara kostsamt och tidskrävande. Dessutom maximerar du din laddningskapacitet från start, vilket garanterar att du alltid har tillgänglig laddning för familjens eller företagets fordon.

Olika sätt att ladda flera elbilar

När du planerar laddningen för dina elbilar står du inför valet mellan att installera en dubbelladdare eller två separata laddboxar. Båda alternativen har sina fördelar. En dubbelladdare, som kan ladda två bilar samtidigt från en enhet är ett utmärkt sätt att spara utrymme och potentiellt minska installationskostnaderna. Det är en effektiv lösning som erbjuder stor bekvämlighet utan att kräva extra arbete. Å andra sidan, att installera två separata laddboxar kan ge större flexibilitet i användningen, särskilt om dina bilar ofta parkeras på olika platser eller om du vill kunna ha olika inställningar på dina boxar. Valet mellan en dubbelladdare och två laddboxar beror på dina specifika behov, ditt hushålls användningsmönster och de fysiska förutsättningarna på din fastighet.

Vad rekommenderar Laddboxbolaget?

Om du vill ha en laddbox som klarar av att ladda två bilar på en gång är Charge Amps Aura ett toppenval. Den smarta tekniken i Auran ser till att energin fördelas jämnt mellan båda bilarna. Dessutom kopplar du enkelt upp den via WiFi. Charge Amps Aura är en praktisk och modern lösning för dig med flera elbilar.

Charge Amps Aura

Om två separata laddboxar är det bästa alternativet för dina behov, så är två enheter av Zaptec Go ett populärt val. Denna lösning erbjuder inte bara flexibiliteten och tillgängligheten som kommer med att ha två oberoende laddpunkter, de två boxarna kan även dela på en och samma lastbalanserare. Det som gör två laddboxar till ett attraktivt val är att boxarna kan placeras på olika platser då uppfarten eller parkeringen kanske inte är optimerad för en laddbox med två uttag.

Zaptec Go

Andra alternativ som finns är laddaren CTEK Chargestorm Connected 2 som går att beställa med enkelt eller dubbla uttag och kan kopplas upp med 4G.

CTEK Chargestorm Connected 2

Garo Twin GTB är en annan laddbox med dubbla uttag som är utrustad med DC­-felskydd jordfelsbrytare typ A och inbyggda energimätare för varje uttag.

Garo Twin GTB

Har du frågor?

Om något känns oklart eller om du har frågor om dubbelladdbaoxar kan du alltid höra av dig till oss, antingen via vår mejl info@laddboxbolaget.se eller via telefon: 010-643 96 80 så hjälper vi dig gärna vidare!

Varukorg