Easee Charge

10 995 kr

Easee Charge är en kraftfull och smidig laddstation som är speciellt utformad för större laddsystem. Den är det självklara valet för bostadsrättsföreningar och företag där man vill ladda flera bilar.

Med Easee Charge får ni en intelligent elbilsladdning med jämn laddning och enkel kostnadsfördelning. Den smarta ”Plug & Play”-tekniken gör att man kan hålla nere den initiala installationskostnaden och få ett skalbart laddsystem där man kan enkelt kan bygga ut antalet laddplatser utan nya installationer.

Med integrerad eSIM i varje laddstation, med gratis livstidsprenumeration, kan ni enkelt hålla systemet uppkopplat även utan WiFi.

Vill ni beställa Easee Charge?

Vi hjälper er med installation, driftsättning och molntjänst för att hantera laddstationerna. För att komma igång med skalbar elbilsladdning, kontakta oss här.

Installation

Laddström

Uppgradera din installation för att göra din laddbox så effektiv som möjligt. De första 10 meterna installationskabel och säkring uppgraderas till den strömstyrka du väljer.
+ 2 495 kr
+ 2 695 kr
+ 3 595 kr
Produktpris
Tillval totalt:
Totalt:
  • Fri frakt vid installation
  • 3 års garanti på installation
  • Godkänd för avdrag för grön teknik
Kategori:

Teknisk specifikation

Antal faser 3-fas
Strömstyrka 32A
Maximal effekt 22 kW
Kabel eller uttag Uttag
Energimätning Ja
Stöd för lastbalansering Ja
WiFi Ja
RFID Ja
App Ja
Tillverkare Easee
Modell Charge
Mått (h x b x d) 256 x 192 x 105 mm
Vikt 1,5 kg
Material Plast
Färg Svart, Vit, Antracit grå, Mörkblå, Röd
Skyddsklass IP54
Garanti 5 år

Perfekt för bostadsrättsföreningar och företag

Easee Charge är det självklara valet för en BRF eller organisation som vill ha en komplett laddlösning till bra pris. Det är en kraftfull och lättanvänd laddstation med stora möjligheter att administrera laddarna.

Easee Charge är speciellt utvecklad för att användas i laddsystem där man vill kunna erbjuda elbilsladdning i större skala, såsom parkeringar, arbetsplatser, flerbostadshus och liknande.

Easee Charge bostadsrättsförening
Easee Charge

Skalbar elbilsladdning med Easee Ready

Med Easee Ready är det enkelt att sätta upp ett visst antal laddplatser nu och kunna öka antalet i framtiden. På så sätt kan ni komma igång till lägre kostnad och bygga ut laddinfrastrukturen allt eftersom behovet ökar.

Genom att förinstallera dockningsstationen Easee Ready lägger ni grunden till framtida laddplatser utan att behöva ta hela investeringen för laddstationer på en gång. När ni vill lägga till fler laddplatser i framtiden kan Easee Charge enkelt sättas upp med ”Plug & Play”-teknik i dockningsstationerna.

Laddningsstationen fungerar som en intelligent kopplingsbox som tillåter utbyggnad av flera laddstationer på samma kabel vilket gör hela systemet väldigt skalbart.

Lastbalansering

När ni installerar ett laddsystem med Easee Charge finns ett inbyggt lastbalanseringssystem som ser till att effektuttaget är jämnt balanserat mellan laddplatserna. Med ett intelligent kösystem får alla bilar jämn laddning utan att den tillgängliga strömförsörjningen överbelastas.

En installation med Easee Charge möjliggör lastbalansering på upp till 101 laddstationer per system och lastbalanseringen fungerar både online och offline.

Easee Charge lastbalansering
Easee Charge betalning

Lätt att ta betalt för laddning

Som bostadsrättsförening eller företag har ni stora möjligheter och full kontroll över hur ni vill ta betalt för laddning.

Inbyggda elmätare gör att Easee Charge-systemet har full kontroll över hur mycket alla användare har laddat, så kostnaderna kan fördelas rättvist. Även om flera användare använder samma laddstation kan laddningen urskiljas via deras användarkonto i app eller RFID-taggar.

Full av kraft

Easee Charge anpassar sig automatiskt efter bilen och kan ladda i både 1-fas och 3-fas upp till 22 kW laddeffekt, beroende på vad bilen stödjer. Den justerar sig alltid till bilens behov och laddar på maximal kapacitet baserat på de förutsättningar som finns.

Med ett uttag av Typ 2 passar Easee Charge alla moderna bilar.

Easee Charge i garage
Easee Charge utomhus

Alltid uppkopplad

Med Easee Charge har du rikligt med anslutningsmöjligheter. Den har WiFi, RFID-läsare, eSIM med stöd för 4G samt tillhörande mobilapp.

För varje laddstation ingår ett gratis abonnemang för mobilt Internet till boxen under produktens hela livslängd.

Boxen uppdateras kontinuerligt med nya funktioner genom mjukvaruuppdateringar.

Kompakt laddstation för alla väder

Easee Charge är 69 % mindre än andra laddboxar och väger endast 1,5 kg vilket gör den till en av de mest kompakta laddstationerna på marknaden.

Easee Charge är tillverkad i Norge av det norska företaget Easee för att klara det omväxlande nordiska klimatet och laddaren trivs lika bra utomhus som i ett garaget. Alla komponenter håller hög kvalitet och laddboxen ska tåla väder och vind året runt och är designad för temperaturer mellan -30°C till +50°C.

Easee Charge har inbyggda temperatursensorer som skyddar mot överhettning och är IP56-klassad för att tåla exempelvis regn, snö och smuts.

Easee Charge i kyla

Kom igång att ladda med Easee Charge

Kontakta oss så hjälper vi er att få en komplett lösning för era laddbehov.

    Varukorg