Laddboxbolaget och Done – Tillsammans för säkra installationer av laddboxar

Laddboxbolaget Done Säkra installationer

Vid köp av elbilsladdare är det viktigt att du som konsument kan känna dig trygg med att elektrikerna som utför installationen är både kvalificerade och ansvarsfulla. Laddboxbolaget har valt att samarbeta med Done, en app som förmedlar kvalitetssäkrade elektriker, för att garantera en säker och pålitlig installation av laddboxar.

Elsäkerhet är avgörande vid installation av laddboxar. Felaktig installation kan leda till överbelastning, kortslutning och brandrisk. Ett konkret exempel på elsäkerhet är att rätt kabelarea används för att undvika överhettning. Dessutom ska jordfelsbrytare vara installerade för att skydda mot farliga strömmar som kan orsaka personskador eller materiella skador.

Done genomför en grundlig kvalitetskontroll av alla elektriker som erbjuds via deras plattform. Denna kvalitetskontroll innefattar flera steg för att säkerställa att elektrikerna inte bara har rätt behörighet och kunskap, utan även att de är ansvarsfulla och noggranna i sitt arbete.

Ett av de första stegen i kvalitetskontrollen är att alla elektriker som samarbetar med Done måste vara medlemmar i Elsäkerhetsverket. Detta garanterar att de följer gällande lagar och regler inom elsäkerhet. Dessutom krävs det att elektrikerna har rätt behörighet och kunskap för att installera laddboxar för elbilar. Det finns flera olika behörigheter som elektriker kan inneha, men för att få installera laddboxar krävs det att de har en behörighet som ger dem rätt att utföra sådana arbeten.

Utöver rätt behörighet och medlemskap i Elsäkerhetsverket, kontrollerar Done även att elektrikerna har en giltig ansvarsförsäkring. Detta ger extra trygghet för konsumenterna, då de vet att eventuella skador eller problem som kan uppstå under installationen täcks av försäkringen.

Ett annat viktigt steg i kvalitetskontrollen är att elektrikerna ska vara tydliga och effektiva i sin kommunikation, både med kunder och kollegor. Detta innebär att de inte bara förklarar installationen och eventuella risker på ett begripligt sätt, utan också att de är lyhörda för kundens behov och önskemål.

Slutligen granskar Done elektrikernas omdömen från tidigare kunder, för att säkerställa att de har ett gott rykte och att de är pålitliga i sitt arbete. Detta innebär att konsumenterna kan känna sig trygga med att de får en elektriker som är både kunnig och ansvarsfull.

Genom att välja en laddbox från Laddboxbolaget och en elektriker från Done kan du vara säker på att installationen av din laddbox utförs på ett säkert och korrekt sätt av en kvalitetskontrollerad elektriker. Detta ger dig som kund både trygghet och tillit i att din investering i en elbilsladdare kommer att fungera optimalt och säkert över tid.

Elektriker vid installerad laddbox

Går du i tankarna på att installera laddbox?

Tillsammans med Done gör vi på Laddboxbolaget allt för att underlätta för dig som behöver laddbox hemma. Läs mer om hur installation av laddbox hemma går till för dig som kund, eller kolla in vårt utbud av laddare.

Varukorg