Timpris och elbilsladdning

Fast eller rörligt timpris är den ständiga debbatten. Att välja rätt laddningstid för din elbil kan göra stor skillnad, inte bara för din plånbok utan också för elnätet. Med timpris för el kan du dra nytta av lägre elpriser under vissa tider på dygnet, vilket gör det till ett smart och kostnadseffektivt sätt att ladda din bil. låt oss gå igenom vad timpris innebär, och varför det kan vara den mest fördelaktiga metoden för dig.

Timpris el

Med timprisavtal kan du enkelt styra din förbrukning och följa priset på el under olika delar på dygnet. Timpris passar dig som kan anpassa din förbrukning till den tid på dagen med lägre kostnad eller kör en elbil och laddar hemma. En förutsättning som krävs för att kunna ha timpris är att det finns en elmätare som kan mäta din förbrukning varje timme. Med en elbil funkar det bra att ha timprisavtal eftersom du kan du välja att ladda din bil under de billigaste timmarna på dygnet och spara pengar.

Rörligt elpris

Om du är intresserad av att anpassa dina elkostnader efter marknadens svängningar, kan ett rörligt elpris vara ett bra val för dig. När du väljer ett rörligt elavtal betalar du baserat på genomsnittspriset för el i ditt specifika område varje månad. Det innebär att dina elkostnader kommer att fluktuera från månad till månad, beroende på marknadens prissättning. Att skaffa rörligt elpris idag kan vara ett mycket bra alternativ för dig som inte vill låsa dig vid ett pris som kan bli dyrt i längden.

Elpris fast

Om du föredrar ett bestämt pris varje månad kan ett fast elpris vara rätt för dig. Med ett fast elpris har du samma kostnad varje månad och det blir enklare att planera din ekonomi långsiktigt. Därför passar fastpris dig som har hög elförbrukning under dyra timmar på dygnet, och har svårt att styra över din förbrukning.

Greenely

Greenely är en energiapp som gör det möjligt för hushåll att aktivt bidra till energiomställningen. Den hjälper användare att övervaka och minska sin elförbrukning, vilket leder till lägre energikostnader, en hållbarare energianvändning och möjligheten att tjäna pengar genom att bidra till stabiliseringen av elnätet. Greenely är därför ett bra alternativ för dig med elbil då de hjälper dig att ladda vid billigast tid på dygnet.

Smarta laddboxar

Det finns flera olika alternativ på smarta elbilsladdare som kan sköta laddningen vid bäst tid. Låt oss presentera några bra exempel:

Zaptec Go, Eco Mode

Genom att slå på Eco Mode i appen ställer du in din laddbox att ladda din elbil under tider då elpriset är som lägst. Eco Mode är kopplat till Nord Pools spotpriser för el och fungerar oberoende av vilket elbolag du använder så länge du har timpris. Eco Mode ingår i alla standardinstallationer av Zaptec Go.

Zaptec Go

DEFA Power, Powersmart

Med DEFA Powersmart kan du ställa in appen så att bilen laddar när priset är som lägst, du kan även ställa in i förtid vilka dagar du vill använda Powersmart funktionen. Oavsett vilken elbil du har så är denna smarta laddbox kompatibel.

DEFA Power

GARO Compact, Garo Connect Price adaptive Charging

GARO har förenklat processen för att du ska kunna övervaka och styra din elbilsladdning. Med möjligheten att antingen schemalägga laddning vid specifika tider eller använda Price Adaptive Charging för att ladda när elpriset är lägst, är GARO Connect ett utmärkt komplement för din GARO Entity Compact laddbox.

Garo Entity Compact

Frågor eller funderingar?

Har du frågor om smartladdning eller laddboxar kan du självklart höra av dig till oss. Antingen via vår mejl info@laddboxbolaget.se eller via telefon: 010-643 96 80 så hjälper vi dig gärna vidare!

Varukorg