Kan man installera en laddbox själv?

Det finns många fördelar med att installerad en laddbox hemma, men hur hittar man rätt laddbox och kan man installera laddboxen själv?

Varför ska man installera en laddbox hemma?

Den största fördelen med att ha en laddbox installerad hemma är att laddningen blir mycket mer effektiv än om du laddar ur ett vanligt uttag. Vissa laddboxar kan ladda din bil på bara några få timmar, vilket sparar dig massa tid då du inte behöva åka och ladda på annan plats. Du kan också få bättre koll på vad din bil förbrukar, och det blir i det stora hela säkrare att ladda när du själv kan övervaka laddningen. Att ha en fastighet med laddbox ökar också värdet på din bostad.

Vilken laddbox ska jag välja?

Att välja rätt laddbox kan kännas som en komplex uppgift om man inte vet var man ska börja. Därför är det viktigt att genomföra noggrann research och identifiera dina primära behov samt vilka funktioner du önskar att laddboxen ska ha.

Några bra saker att tänka på är att: undersöka amperekapaciteten för säkringen på platsen där laddaren ska installeras, att mäta avståndet från centralen till laddningsplatsen för att bedöma nödvändig kabeldragning, om du har eller kommer skaffa solceller i framtiden, samt att ta hänsyn till antalet fordon som du planerar att ladda.

Genom att börja med dessa grundläggande frågor skapar du en stadig grund för att utforska olika laddboxalternativ. För att göra processen smidigare och snabbare kan du använda vår laddkompass, där svarar du på några snabba frågor och får ett skräddarsytt förslag på en laddbox som matchar dina specifika behov och preferenser. Detta verktyg är ett användbart sätt att navigera genom den omfattande marknaden och hitta den optimala laddboxen för din situation.

Kan jag installera min laddbox själv?

Att installera en laddbox kräver specifik kunskap om el. Om du inte är en utbildad elektriker är det förbjudet att försöka installera laddboxen själv. Detta pågrund av säkerhetsskäl och för att undvika potentiella felaktigheter och problem som kan uppstå vid felaktig installation.

För att säkerställa en korrekt och säker installation är det viktigt att man anlitar en certifierad elektriker. En professionell elektriker har den nödvändiga expertisen för att ansluta laddboxen till ditt elsystem på ett säkert sätt och i enlighet med gällande regler och standarder.

När du har en certifierad elektriker på plats för att installera din laddbox, ges också möjligheten att få övriga elarbeten granskade om det är något du har uttryckt intresse för.

Köp av laddbox med Standardinstallation

Vi på Laddboxbolaget erbjuder Standardinstallation vid köp av laddbox så du smidigt och säkert får din laddbox på plats av en certifierad elektriker. Vi installerar i hela landet oavsett vart du bor.

Om du har frågor kring installation av laddbox eller vilken typ av laddare som du bör skaffa är du varmt välkommen att höra av dig till oss, antingen via telefon: 010-643 96 80, via vår webbplats eller via mail: info@laddboxbolaget.se

Varukorg