Nya laddboxar 2023 – Senaste nytt från eCarExpo i Göteborg

eCarExpo 2022

Vi på Laddboxbolaget besökte eCarExpo som var på Svenska Mässan i Göteborg mellan 2-4 december och kollade in de senaste nyheterna inom elbilsladdning.

Då eCarExpo är den största mässan för elbilar och elbilsladdning i Sverige är det många tillverkare som passar på att avtäcka sina senaste produkter och denna gång var inget undantag.

Bland laddboxtillverkarna hade Garo, Charge Amps och Defa nya laddboxar som presenterades för första gången.

Garo Entity – Garos nya generation av laddboxar

Garo visade upp sin nya generation av laddboxar som de kallar Garo Entity. Till skillnad från de äldre modellerna känns Garo Entity mer modern till designen och kommer nog kunna ta upp fighten bättre mot de nya utmanarna än deras äldre modeller.

Garo entity består av en hemmaladdare, Garo Entity Compact, och en laddare mer anpassad för bostadsrättsföreningar och företag, Garo Entity Pro.

Garo Entity Compact är en lite tunnare laddbox som kommer med fast kabel, WiFi och 4G där ett abonnemang på 2 år ingår.

Garo Entity Pro ser ut som en lite djupare modell av hemmaladdaren och kommer med uttag.

Garo Entity-laddboxarna väntas börja rulla ut på marknaden en bit in på 2023, exakt datum är inte satt. Om du vill bli en av de första att få hem Garos nya laddbox , anmäl ditt intresse för en Garo Entity Compact så återkommer vi till dig när det närmar sig.

Garo Connect – Garos nya app och molntjänst

Utöver nya laddboxar så visades även Garo Connect upp, vilket är Garos nya molntjänst med tillhörande app. Detta blir nog ett riktigt lyft då Garo saknade app till sina laddboxar tidigare.

Charge Amps Dawn – Ny laddbox från Charge Amps

Charge Amps avtäckte sin nya laddbox Charge Amps Dawn på eCarExpo, som är en ny singelladdare i premiumsegmentet fullmatad med funktioner.

Charge Amps Dawn är en laddbox med uttag som kan ladda upp till 22 kW. Den har 4G, WiFi, inbyggd jordfelsbrytare och likströmsskydd samt en certifierad MID-mätare som är ett krav för en del länder i Europa, vilket kanske skvallrar om expansionsplaner framöver.

Charge Amps Dawn kommer bli tillgänglig att köpa under 2023. Exakt datum är inte fastställt. Skicka in en intresseanmälan för Charge Amps Dawn för att hålla dig uppdaterad och få en chans att bli bland de första att kunna beställa.

DEFA Power – Ny laddbox från DEFA

På eCarExpo visade DEFA upp sin smartaste laddbox hittills. DEFA Power är utvecklad för att alltid ge optimal laddeffekt, även i tuffa förhållanden som direkt solljus. Den är också utvecklad för att fungera bra i alla Europeiska länder oavsett hur infrastrukturen för elen ser ut.

Ladda när det är billigt med DEFA Eco Mode

DEFA Power kommer kunna använda DEFA:s ny funktion Eco Mode som läser av spotpriser från elbörsen Nord Pool och kan styra laddningen utefter hur elpriset ser ut. Detta sköter man i DEFA:s mjukvara Cloudcharge.

DEFA Power väntas bli tillgänglig under 2023.

Vilken laddbox är du intresserad av?

Kolla in våra laddboxar som finns att beställa redan idag. Om du vill vänta på just någon av dessa nya laddboxar som kommer framöver, kontakta oss så hör vi av oss när de till blir tillgängliga.

Varukorg