Nya elbilar 2023 – 7 modeller att se fram emot!

Nya elbilar 2023

BMW, Porsche, Renault och Tesla. Inför år 2023 väntar en hel del nya modeller på elbilsmarknaden. Elbilar har blivit allt mer populära och är idag ett självklart val för alla som vill bidra till en bättre miljö och transportsystem med mindre utsläpp. Den första elbilen lanserades år 1881 och gick då i 10 km i timmen, något som ansågs otroligt snabbt. Den klarade dessutom av att komma en hel kilometer innan batteriet tog slut.

Den första elbilen skiljer sig otroligt mycket från de elbilsmodeller och laddhybrider vi ser idag. Idag finns det elbilar med så högeffektiva batteriet att de klarar av 350 000 mil utan större problem. Detta gäller dock i första hand de riktigt dyra bilmodeller som Tesla. En vanlig elbil klarar oftast ett maximalt miltal på 100 000 mil. Att tekniken går framåt är det ingen som kan sticka under stol med och för 2023 har vi dessa snygga och miljövänliga bilar att se fram emot.

Nya elbilar 2023

Vi har listat några av de bästa och mest eftertraktade elbilarna som kommer ut på marknaden under år 2023. Här kan du läsa mer om modellerna och få koll på allt från räckvidd till pris. Vi tittar även närmare på vilken batterikapacitet många av bilarna har, samt vad de är för typ av modeller. På listan för nya elbilar 2023 hittar vi både småbilar såväl som kraftfulla och generösa SUV:ar. Det innebär att det alltid finns en elektrisk bil som passar dig, oavsett vilka behov du har.

BMX – iX1

BMW iX1

Bil iX1 från BMW är en mycket efterlängtad bil där förbränningsmotorn är ett minne blott. Den här bilmodellen är nämligen en av BMW’s helelektriska modeller med en räckvidd på 400 km. Bilen kommer i flera olika färger och modeller, för att du ska kunna få den att passa dig så bra som möjligt. iX1 har en effekt upp till 230 kW, en acceleration på 0-100 km i timmen på 5,7 sekunder och en laddningstid på 10 % till 80 % på 29 minuter.

Pris
Från 610 000 kr

Ora – Good Cat

Ora Good Cat

Good Cat från Ora är en småbil som lanseras år 2023 och som är tillverkad i Kina. Den här eldrivna bilen är mycket liten och kompakt i sin design och mäter 4,23 meter längd och 1,82 meter bredd. Den eldrivna bilen är försedd med en 2,65 meter hjulbas och har en elmotor på framaxeln som genererar i 145 hästkrafter. Med endast en laddning får du en räckvidd på ca 300 km, vilket gör att du enkelt kan ta dig från en plats till en annan. Det ryktas om att Good Cat från Ora planeras lanseras den 25 september år 2023.

Pris:
Oklart

Polestar 3

Polestar 3

Polestar 3 är en elektrisk premium SUV som håller en mycket hög standard. Den här SUV:en är utrustad med fem dörrar och har en motor med 360-380 hästkrafter, samt en räckvidd på 600 km. Vill du ta dig fram riktigt snabbt och ha gott med utrymme är det här bilen du ska satsa på. Polestar 3 ger dig en acceleration på 0–100 km i timmen på 4,7 till 5 sekunder, med en maxhastighet på 250 km i timmen. Inför 2032 är det helt klart en av de bilar som vi ser fram extra mycket mot. Polestar har alltid levererat med hög standard och Polestar 3 är inget undantag.

Pris:
Från 795 000 kr

Renault 5

Renault 5 elbil

Ytterligare en småbil som förväntad på marknaden någon gång 2023-2024 är Renault 5. Renault 5 är en modern och nytänkande elektrisk elbil där man hämtat inspiration från klassikern som lanserades år 1972. Huruvida Renault 5 kommer lanseras under 2023 eller 2024 är fortfarande omdiskuterat, men ska man tro på experterna anses Renault 5 snart vara på marknaden. Den här bilen är en småbil i lågprissegmentet av elbilar med en räckvidd på 40 km och ett batteri på 52 kWh. Bilen passar för dig som bara behöver åka mindre sträckor och som föredrar en bil som har en mer kompakt design.

Pris:
Från 200 000 kr

Tesla – Cybertruck AWD

Tesla Cybertruck AWD

Tesla – Cybertruck AWD är det bästa alternativet för dig som vill ha det yttersta från två världar. Här har man kombinerat funktionaliteten hos en pickup, med prestandan från en riktig sportbil. Tesla – Cybertruck AWD har ett näst intill ogenomträngligt skal för att skydda passagerare såväl som bilens kaross. Tesla – Cybertruck AWD har en räckvidd på mellan 400-800 km beroende på valet av modell. När modellen planeras att släppas är ännu inte helt skrivet i sten, men det vi däremot vet är att den kan prestera 0-96 km i timmen på endast 2,9 sekunder.

Pris:
Från 400 000 kr

Tesla Cybertruck Tri AWD

Tesla Cybertruck Tri AWD

Tesla Cybertruck AWD är inte den enda bil som Tesla planerar att lansera år 2023, utan samma år förväntas även Tesla Cybertruck Tri AWD komma ut på marknaden. Tesla Cybertruck Tri AWD håller samma häftiga design som sitt syskon och har en räckvidd på hela 750 km. Tesla Cybertruck Tri AWD är en pickup med mycket generöst utrymme och en tophastighet på 209 km i timmen. Som om detta inte vore nog kan bilen även ta sig från 0-100 km på endast 3. 2 sekunder. Återigen är det svårt att säga exakt när Tesla Cybertruck Tri AWD kommer ut på marknaden, men förhoppningsvis får vi se den häftiga bilen under 2023.

Pris:
Från 740 000 kr

Volkswagen AERO B (ID.AERO)

VW Aero B

Aero VW AERO B kommer vara produtionsversionen av VW ID.AERO. Med sin räckvidd på hela 700 km kan Volkswagen AERO B sedan säkerställa att du kan ta dig från en plats till en annan utan problem. Volkswagen AERO B sedan har en strömformad karossdesign som inte bara sänker luftmotståndet, utan som även sänker energiförbrukningen och får bilen att ta sig längre. Något som också är nytt för den här bilmodellen är förmågan att kunna snabbladda med 135 kW. Tidigare modeller har haft en snabbladdning på 125 kW, vilket egentligen är mer än tillräckligt för de allra flesta. Vi vet ännu inte när Volkswagen AERO B sedan ska lanseras, men återigen är det under år 2023 som det gäller.

Pris:
Från 530 000 kr

Varukorg