Laddboxar

Har du skaffat elbil och vill ladda bilen hemma? En laddbox är den säkraste och effektivaste formen av elbilsladdare.

Vi hjälper dig att få en säker laddbox hemma till din elbil eller laddhybrid.  Alla våra laddboxar stödjer 3-fas och är avdragsgilla som grön teknik.

Vad är en laddbox?

En laddbox är en speciellt anpassad hårdvara för att ladda elbilar och laddhybrider. Den  tillåter högre laddeffekt än ett vanligt eluttag och innehåller ofta smarta funktioner för elbilsladdning. Andra ord som även används är även laddstation, laddpunkt, elbilsladdare eller laddstolpe men det brukar syfta på samma sak.

Varför ska man använda laddbox?

Laddboxar är speciellt framtagna för att ladda eldrivna fordon och ger både snabbare och säkrare laddning än exempelvis ett vägguttag. Ett vägguttag med schukokontakt tål inte en kontinuerligt hög belastning vilket det innebär att ladda en elbil.

Vad är skillnaden på enfas eller trefas på en laddbox?

Trefas tillåter snabbare laddning men kräver att bilen stödjer detta och att installationen görs på trefas. Med enfas kan man få en laddeffekt på 3,7 kW med 16 A medan man med trefas kan få  ut 11 kW med 16 A och upp till 22 kW med 32 A.

Även om den nuvarande bilen man har bara stödjer enfas kan det finnas en poäng med att laddboxen stödjer trefas så man är framtidssäkrad om man byter bil i framtiden, till en som klarar att ladda med trefas.

Fast kabel eller uttag?

De flesta laddboxar går att få med fast kabel eller uttag vilket båda har sina för- och nackdelar.

Fördelen med fast kabel monterad på laddboxen är att den alltid finns där och du behöver inte ta fram kabeln ur backageluckan på bilen.

Fördelen med uttag är att man kan använda samma kabel man har med sig i bilen eller har flexibiliteten att koppla in andra kablar.

Vi sköter installationen

Vi hjälper dig att installera laddbox hemma hos dig. Lägg till vår installation i beställningen och få en nyckelfärdig elbilsladdning.