Nya elbilar 2022 – Vi tittar närmre på 7 nya modeller

Nya elbilar 2022

Volkswagen ID.Buzz, Polestar 3 och Genesis GV60 är bara några få av alla de snygga och praktiska elbilar vi har att se fram emot under 2022. Elbilar har blivit otroligt populära och är ett bra alternativ för den som vill ha en tystare bil, vara snäll mot miljön och samtidigt få en riktigt bra körupplevelse.

Under 2022 lanseras en hel del spännande bilar och här tittar vi närmare på några som fångat vårt intresse lite extra.

Volkswagen ID.5 GTX

Volkswagen ID.5 GTX
Foto: Volkswagen

Till Volkswagen ID.5 GTX har man sett till att använda sig av den allra senaste tekniken så att du alltid kan vara uppkopplad. Bilen ger dig möjlighet att ta emot uppdateringar med onlinefunktionen “Over-The-Air”. Här hittar du även en Car2X-teknik och ett stort litiumjonbatteri med förbättrad batterikapacitet. Genom att placera batteriet mellan bilens axlar har man dessutom kunnat skapa en mycket längre räckvidd på 497 km. Även om Volkswagen ID.5 GTX kommer med många funktioner är det kanske designen som lockar mest. Här hittar du inte bara horisontella linjer som framhäver bilens ordentliga bredd, utan även LED-ljus och ljusramper för en lyxigare känsla. Priset för bilen är ännu okänt.

Polestar 3

Polestar 3
Foto: Polestar

Är du på jakt efter en eldriven SUV kommer Polestar 3 att bli en ny favorit. Den här aerodynamiska SUV:n är utrustad med det allra senaste när det kommer till designspråk såväl som lyxiga funktioner. Polestar 3 är försedd med ett Android Automotive-system, vilket är något som även kan ses i Polestar 2. Än så länge har bilen inte producerats, utan detta är något som planeras in under år 2022. Produktionen sker i USA och inga priser är ännu angivna. Sanningen är att bilens design är minst lika hemlig.

Volvo C40 Recharge

Volvo C40 Recharge
Foto: Volvo

Det finns helt klart många elbilar som vi ser fram emot 2022, men är det någon som känns iite extra speciell är det Volvo C40 Recharge. Med Volvo C40 Recharge får du en bil med en strömlinjeformad och lyxig design, samtidigt som den kommer med samma fördelar som den klassiska SUV:n. Till Volvo C40 Recharge har man valt en framdrivning med dubbla elmotorer på både fram- och bakaxel. Räckvidden är ännu inte helt fastsatt, men beräknas ligga på 42 mil på en full laddning. Volvo C40 Recharge kan även snabbladdas på bara 40 minuter.

Kia EV6

Kia EV6
Foto: Kia

Elbilarnas batterier blir allt mer kraftfulla och det är Kia EV6 ett bra bevis på. Med Kia EV6 kommer du att kunna färdas 51 mil på endast en laddning. Bilen har en mycket snygg design som känns modern och tidsenlig. Den är dessutom enkel och snabb att ladda. PÅ endast 18 minuter kan du ladda upp bilen från 10% till 80%. Kia EV6 utrustad även med en mobil powerbank och många andra finesser. Det uppskattade från-priset ligger på 569 900 kronor. Väljer du EV6 GT Line AWD får du räkna med ett pris på 674 700 kronor.

Genesis GV60

Genesis GV60 elbil
Foto: Genesis

Genesis GV60 är inte bara en bil som har fått en otroligt lyxig och exklusiv design, utan här har man också sett till att maximera räckvidden och ge bilen en bättre prestanda. Genesis GV60 lämpar sig för dig som vill ha en modern och rymlig bil med en elektrisk plattform och som strävar efter en så snabb och effektiv laddning som möjligt. På endast 18 minuter kan bilen ladda upp från 10% till 80%, samtidigt som Genesis GV60 accelererar från 0-100 på enbart 4 sekunder. Genesis GV60 planerar att lanseras under våren 2022 och finns som både bakhjulsdriven och fyrhjulsdriven. Den bakhjulsdrivna modellen är billigare, men båda modellerna har ett vridmoment på 605 Nm.

Volkswagen ID.Buzz

Foto: Volkswagen

Elbilar behöver inte bara komma i den klassiska utformningen av en personbil och det är Volkswagen ID.Buzz ett bra bevis på. Volkswagen ID.Buzz är en snygg och tidenlig folkabuss där man valt att behålla den ursprungliga designen. Den här elbilen kommer helt klart att skapa ett nytt kapitel för folkabussens historia och med en längd på 494,2 cm och en bredd på 197,6 cm får du gott om plats för packning såväl som passagerare. Beroende på batteristorlek kommer priset att ligga någonstans mellan 40 000 euro och 60 000 euro, vilket motsvarar ca 408 000-612 000 svenska kronor.

Vi ser fram emot fler elbilar på våra vägar och det ska bli spännande att se hur alla nya elbilar tas emot och vilka som blir de populäraste elbilarna 2022!

Uppdaterat
Vi har även tagit en titt på nya bilmodeller för 2023.

Varukorg