Nya elbilar 2024 – Vi listar top 10

Det råder ingen tvekan om att 2024 är ett riktigt spännande år för flertalet premiärer och lanseringar av elbilar. De nya och fräscha bilarna tar världen med storm med sin uppdaterade prestanda och sina betydligt bättre priser. Om du inte redan bytt ut din bil till en elbil är det helt klart dags att ta steget.

Det finns flera saker som kan ligga till grund för att du vill ha koll på de senaste elbilarna 2024. Det kan vara så att du är en riktig elbilsfantast och vill se vad marknaden kommer att erbjuda, men det kan också handla om många av de nya lagar som snart träder i kraft. Under 2024 kommer det till exempel att vara förbud mot bensin- och dieseldrivna fordon i Stockholms innerstad, men även under år 2030 ser vi många stora förändringar. Därför har vi plockat fram en lista med några av de mest intressanta nyheterna som lanseras under 2024. För att du ska kunna planera ditt nästa bilköp redan nu utgår vi endast från lanseringar som är officiellt bekräftade och inte spekulationer.

Topp 10 – Elbilarna för 2024

Att äga en renodlad elbil kommer helt klart vara attraktivt för de kommande åren. Sedan elbilarna och laddhybriderna lanserades på marknaden har allt fler bilägare tagit beslutet att köra fossilfritt. Det bidrar inte bara till en bättre miljö för djur och natur, utan minskar också de negativa hälsoeffekterna som många påverkas av.

Oavsett vad det är för typ av elbil du är ute efter finns det en modell som passar dig. Just variationen och det ständigt utvecklande utbudet gör det tydligt att elbilarna är här för att stanna. Under år 2030 är det tänkt att elbilen ska ta över helt och hållet och utgöra hela två tredjedelar av bilförsäljningen i hela världen. Tittar vi på hur det ser ut här i Sverige samma år kommer det dessutom vara slut på försäljningen av nya fossildrivna bilar helt och hållet. Som privat bilägare bör du dock inte oroa dig. Som tidigare nämnt kommer marknaden att erbjuda mängder med fina elbilar till överkomliga priser. Vill du inte köpa en helt ny bil finns det även ett bra utbud av elbilar på andrahandsmarknaden, något som var näst intill omöjligt för bara några år sedan.

1. Audi A6 Avant e-tron

Det är ännu inte helt klart när Audi A6 e-tron Avant kommer att lanseras på marknaden. Den enda man vet idag är att lanseringen beräknas till den första delen av det kommande året. Audi A6 e-tron Avant är den allra första eldrivna kombi-bilen som Audi står bakom och därför känns premiären lite extra speciell. Planen är att ge bilen ordentligt med utrymme, samtidigt som man satsar på en modern och sportig look och en fräsch PPE-plattform. Audi A6 e-tron Avant har en räckvidd på 700 km och ett nypris från 590 900 kronor.

2. Polestar 3

Är du sugen på en riktigt het och efterlängtad elbil ska du hålla ögonen öppna under första halvan av 2024. Det är nämligen då som Polestar 3 kommer lanseras och börja levereras till nya elbilsägare. Bilen är framtagen med precis samma fördelaktiga egenskaper som självaste Volvo EX90, men med Polestar 3 får du en mycket sportigare design, samt tillgång till fem stycken säten. Bilen har en räckvidd på 610 km och ett nypris från 960 000 kronor.

3. Polestar 4

Under 2024 kommer vi även att få se Polestar 4 lanseras på marknaden. Det som gör den här bilen mycket speciell och unik är den moderna designen, där man valt att ta bort bakrutan helt och hållet. Istället använder sig föraren av en kamera och backspegel. Häftigt! Den här pärlan blir din för cirka 700 000 kronor och har en räckvidd på 560 km.

4. Ford Explorer

Ford Explorer lämpar sig utmärkt för dig som vill ha en lång räckvidd och som vill investera i en bil som är framtagen för den europeiska marknaden. Ford Explorer har ännu inte gjort entré på marknaden, utan beräknas vara klar för leverans under sommarhalvåret 2024. Här får du en räckvidd på cirka 500 km och ett nypris från 1,062 miljoner kr.

5. Volvo EX30

Är du en riktig Volvofantast kanske det är just Volvo EX30 som du väntar på att få köra hem. Den här bilen har redan haft sin lansering, men kommer inte att börja levereras ut till bilägare förrän i början av 2024. Den här bilen skiljer sig ur mängden med sitt relativt låga pris på 429 000 kronor. Räckvidden ligger i dagsläget på 344 km, men kan enkelt utökas till 480 km om du är beredd att betala lite extra.

6. Volvo EX90

Volvo EX90 är en bil som säkerligen många har sett fram emot. Lanseringen av den här bilen är efterlängtad, mycket på grund av ett flertal förseningar i produktion och lansering. Eftersom detta har genererat i ett aning svalare mottagare har man också valt att sänka startpriset. Volvo EX90 har ett från-pris på 997 000 kronor och en räckvidd på 600 km. På endast 4,9 sekunder kan bilen dessutom accelerera 0-100 km/h.

7. Fisker Ocean

Letar du efter en SUV med så lång räckvidd som möjligt är det Fisker Ocean som du ska satsa pengarna på. Den här bilen har nämligen längst räckvidd i sitt segment och kan ta dig hela 707 km innan det är dags för laddning. Bilen har ännu inte fått lanseras på marknaden, men det är sagt att leveranserna i Sverige kommer kicka igång någon gång under tidig början av 2024. Bilen har ett startpris på 699 000 kronor.

8. Zeekr 001

Zeekr 001 är en elbil som passar för de allra flesta. Det beror helt enkelt på att bilen har tillverkats i tre olika upplagor. Det är inte bara egenskaper och räckvidd som kommer variera, utan även startpris som börjar på 667 000 kronor. Bilen har en bra och fullt acceptabel räckvidd på 620 km, vilket är mer än de allra flesta personbilar.

9. Zeekr X

Under 2024 kommer helt klart många elbilar att komma ut på marknaden och en som vi har ögonen på är Zeekr X. Den här bilen är mycket kompakt och liten, vilket gör den perfekt för dig som inte behöver mycket utrymme eller som vill ha enkel framkomlighet i storstaden. Även här hittar du olika varianter, där instegsmodellen har ett från-pris på 550 000 kronor och den så kallade toppmodellen har ett från-pris på 595 000 kronor. Båda modellerna har en bra räckvidd på 445 km alternativt 425 km.

10. Mini Cooper

Mini Cooper har alltid lyckats imponera på människor och nu gör de det ytterligare en gång med sina två elektriska och moderna elbilar. Både Cooper SE och Cooper E är bra val för dig som vill ha en minibil som är enkel att transportera och med bra räckvidd på 402 km. Den passar även för dig som ofta kör inne i storstaden eller för dig som vill ha en bil som är enkel att parkera. Under våren 2024 förväntas bilen lanseras i Sverige och då har du även ett från-pris på 289.000 kr.

Mini Cooper SE

Mini Cooper E

2024 är elbilens år

Det finns nog ingen elbilsfantast som inte blir eld och lågor över de elbilsmodeller som planerar sin lansering under 2024. Aldrig förr har det lanserats så många högteknologiska, moderna och väldesignade bilar från olika tillverkare på en och samma gång. Har du funderat på att köpa en elbil är det helt klart nu det är dags att slå till. År 2024 kommer bilarna att vara designade med så högpresterande egenskaper som möjligt. Du kan således förvänta dig optimal körglädje och idealisk körupplevelse, samt en bil som faktiskt är tystlåten.

Vilken elbil du ska välja är däremot något som du själv måste bestämma. Det stora utbudet har gjort det enkelt för dig att hitta en bil som passar just dina önskemål på storlek och räckvidd. Eftersom det kommer många nya modeller på marknaden 2024 innebär det också att andrahandsmarknaden kommer svämma över med fina modeller från föregående år. Fördelen med att välja en helt ny elbil är att du får möjlighet att designa bilen med just de egenskaper och den teknologin som du vill ha. Fördelen med att handla bilen på andrahandsmarknaden är att du kan få en fantastiskt bra och välfungerande elbil för ett betydligt lägre pris.

Vi samarbetar med iMove

Prova en elbil på månadsbasis! Vi samarbetar med iMove som erbjuder elbilar på abonnemang.

imove elbil abonnemang
Varukorg