Elbil med 7-sits – För dig som behöver utrymme

elbil 7 sits

Det råder ingen tvekan om att elbilstillverkningen går framåt i en rasande fart. Allt fler modeller kommer ut på marknaden och allt fler bilföretag väljer att satsa på hybrider och renodlade elbilar. När elbilarna kom ut på marknaden var det främst i form av mindre personbilar. Att driva bil med el var knepigt och då fick varken vikt eller storlek påverka. Idag ser det dock helt annorlunda ut och du kan hitta elbilar inom många olika kategorier, till exempel sjusitsiga elbilar för den stora familjen.

De större elbilarna passar inte bara för dig som har en stor familj, utan är lika praktiska för dig med många vänner eller som föredrar gott om sittplats och utrymme. Trots den mycket större och robustare karossen får du fortfarande en bil som är trygg, snygg och har en lång räckvidd. Tillverkarna har alltså varit mycket noga med att varken bekvämlighet eller körsträcka ska påverkas av de fler sittplatserna i bilen. Idag hittar du bland annat märken som Mercedes EQB, Citroen e-SpaceTourer, Tesla Model X, Mercedes EQV, Volvo EX90 och Nissan e-NV200 Combi på listan, men år 2024 och 2026 väntas många nya spännande modeller. Modellen Space från Škoda Auto är till exempel en bil att se fram emot, såväl som Kia EV9 som kommer hösten 2023.

Topp 4 bästa 7-sitsiga elbilar just nu

Funderar du på att köpa en sjusitsig elbil? Då gör du ett mycket bra val för både miljö och plånbok. En eldriven bil ger inte ifrån sig några farliga avgaser, samtidigt som den är snabbladdad och ger en optimal körupplevelse med mycket mindre brum och ljud. Här nedan har vi plockat fram fyra av marknadens bästa (och nya) elbilar för dig som önskar sju sittplatser.

Tesla Model X

Tesla Model X 7 sits

Tesla Model X med sina sju sitsar är ett perfekt val för dig som söker en högklassig och renodlad elbil. Bilen kommer i två olika versioner – plaid och AWD och är utrustad med fem dörrar. Den har också en bagagevolym på hela 1050 liter och en räckvidd på 543 km. Den allra första prototypen av bilen presenterades år 2012 i USA. Det var dock inte förrän år 2015 som den faktiskt kom ut på marknaden.

Väljer du att köpa en helt ny Tesla får du räkna med ett från-pris på 1,3 miljoner kr. Kan du däremot tänka dig att köpa bilen begagnad kan då få den för cirka 600 000-800 000 kronor.

Kia EV9

Kia EV9 är en alldeles ny elbil som passar den lite större familjen. Den här bilen är utrustad med ett stort bagageutrymme, såväl som sju stycken sittplatser. Planen är att bilen ska se marknadens ljus för första gången i oktober under 2023. Det innebär att den ännu inte finns tillgängliga att köpa och att priset ännu inte är satt. Gissningsvis kommer det att ligga någonstans från 869 900 kronor och uppåt. Någon andrahandsmarknad är ännu inte att tänka på, eftersom bilen är så pass ny.

Vad är det då för egenskaper som SUV:en har? Kia EV9 är en mycket smart och snabbladdande elbil med en räckvidd på 497 km. Genom att vara utrustad med den senaste 800V-teknik kan bilen även ladda upp 219 km på endast 15 minuter.

Volvo EX90

Är du en riktig Volvofantast måste du hålla utkik efter Volvo EX90 som planeras att finnas tillgänglig i början av år 2024. Volvo EX90 är en mycket snygg, modern och lyxig elbil som är både smidig och kraftfull på samma gång. Modellen är designad på ett sådant sätt att både passagerare, förare och bagageutrymmet är tillräckligt stort för den mest bekväma körningen. Den här bilen passar för dig som söker en fyrhjulsdriven SUV med 600 km i räckvidd.

Är det viktigt för dig att snabbt kunna komma ut på vägarna igen är Volvo EX90 ett bra alternativ. På endast 30 minuter kommer nu nämligen att kunna ladda bilen från 10 till 80 % i batterikapacitet. Som tidigare nämnt finns bilen ännu inte tillgänglig, men när den väl är lanserad kan du räkna med ett från-pris på 1,085 miljoner kr.

Mercedes EQS

Det är inte alltid man orkar vänta på att de nya elbilsmodellerna ska komma ut på marknaden, men tack vare det stora utbudet finns det redan idag många fina modeller att välja mellan. Under 2022 lanserades ingen mindre än Mercedes EQS. Mercedes EQS är en lyxig, stor och riktigt kraftfull elbil som är utrustad med sju stycken sitsar och en räckvidd på 660 km. Här finns det även bildskärmar så att dina passagerare kan hålla sig underhållna under längre bilturen – perfekt för barnfamiljen!

Eftersom Mercedes EQS redan finns på marknaden kan du hitta både nya och begagnade modeller. Köper du en ny bil kan du räkna med en kostnad på cirka från 1 575 000 kronor. Begagnad ligger snittpriset på cirka 500 000 kr.

Varukorg