Elbilar laddar hemma med laddbox

Ladda elbil hemma

Den smidigaste platsen att ladda sin elbil är hemma. Låt bilen ladda där den står parkerad i hemmet och ha full laddning varje morgon.

Att kunna ladda bilen hemma är den bästa vägen till ett enkelt elbilsägande. Det är dessutom det billigaste sättet att ladda en elbil och du slipper krångla med publika laddstolpar.

Laddboxar för hemmaladdning

Med laddbox får du en en snabb och säker laddning i hemmet. Vi erbjuder nyckelfärdiga installationer med marknadens största utbud av laddboxar.

  • Avdrag för grön teknik
  • Installationer i hela Sverige
  • 3 års garanti på installation
Laddar elbil hemma

Så kommer du igång med att ladda bilen hemma

Upplev bekvämligheten med att alltid ha en fulladdad bil hemma när du ska åka någonstans. Vi hjälper dig att komma igång!

1

Lägg beställning

Beställ en av våra laddboxar med Standardinstallation som tillval.

2

Fyll i formulär

Fyll i vårt formulär med information som behövs inför installationen.

3

Boka in installation

Vår elektriker kontaktar dig och bokar in ett datum för installation av laddbox.Bidrag för laddning i hemmet

Du vet väl att det finns bidrag för dig som vill kunna ladda elbil hemma? Som privatperson betalar du endast halva kostnaden för material och arbete när vi installerar laddbox vid din villa eller ditt radhus.

Läs mer om bidraget för laddbox.

Bidrag för att ladda elbil hemma
Elbil laddar hemma

Varför laddbox?

För att säkert kunna ladda din elbil hemma krävs rätt utrustning. Laddboxar är speciellt framtagna för att ladda elbilar och laddhybrider och klarar av hög belastning under lång tid, vilket laddningen kräver.

Läs mer i vår artikel om hur en laddbox fungerar.

Lägre kostnad att ladda hemma

Priset är en stor anledning till att många vill ladda bilen hemma. När du laddar i anslutning till din bostad så går laddningen på din vanliga elräkning vilket brukar bli mycket billigare än att ladda publikt.

Läs mer i vår artikel om vad det kostar att ladda en elbil.

Elbil laddar hemma
Laddar elbil hemma

Skydda ditt hem med lastbalansering

Vill du kunna ladda bilen hemma samtidigt som du har andra elektriska apparater igång i bostaden? I så fall kan det vara en god idé att inkludera lastbalansering till laddboxen.

Läs mer om hur lastbalansering fungerar.

Så lång tid tar det att ladda bilen

När man laddar bilen i hemmet är det inte lika kritiskt med snabb laddtid men man vill ofta kunna ladda bilen fullt under natten.

Vill du veta hur lång tid det tar att ladda bilen hemma? Kolla in vår artikel om hur lång tid det tar att ladda en elbil.

Laddar elbil hemma

Vanliga frågor om att ladda elbil hemma

Kan man ladda elbil i ett vanligt eluttag?

Att ladda elbil i ett vanligt vägguttag eller ett motorvärmaruttag är förenat med risker och bör undvikas. Dessa uttag är inte gjorda för att tåla hög belastning över lång tid vilket det innebär att ladda en elbil. Elsäkerhetsverket rekommenderar att man använder laddbox när man laddar hemma.

Kan man få bidrag för att sätta upp elbilsladdare hemma?

Ja, du som privatperson kan få ersättning för 50% av kostnaden för material och arbete genom avdraget för grön teknik. Skatteavdraget är på maximalt 50 000 kr per person och år.

Hur fungerar det med försäkring när man laddar elbil hemma?

Den risk det brukar pratas om med elbilsladdning är brandrisken. För att få ersättning från hemförsäkringen vid brand i t.ex. eluttag brukar det krävas att elinstallationerna ska vara utförda av certifierad elektriker och att man agerat med aktsamhet. Med en laddbox installerad av en certifierad elektriker skyddar man sig mot riskerna.

Hur gör man om man vill kunna ladda flera elbilar?

Många hushåll har fler än en bil och det blir vanligare att det finns flera laddbara bilar i samma hushåll. Vill man ladda flera bilar hemma föreslår vi att man tittar på en laddbox med dubbla uttag. Det finns ett flertal laddboxar i vårt produktutbud som är utformade för att kunna ladda två bilar samtidigt.

Vill du veta mer?

Ring oss på 010-643 96 80 om du vill höra mer om hur det fungerar att ladda elbil hemma.

Du kan även kontakta oss på info@laddboxbolaget.se.

Varukorg